Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Xavier Trias fa arribar el seu suport a Junts i el partit respira
  • CA

El trencament del Govern de la Generalitat deixa moltes incògnites sense resoldre i, algunes d’elles, afecten Barcelona. Entre elles, queda saber si Xavier Trias serà l’alcaldable de Junts a l’Ajuntament, fet que revolucionaria el tauler de joc de les eleccions municipals. Ara bé, perquè això passi, l’exalcalde de Convergència va demanar tranquil·litat i unitat al partit i a l’independentisme, cosa que, com s’ha vist, no és així. Tot i això, el secretari general de Junts, Jordi Turull, va assegurar divendres a la nit que compta amb el suport de Trias.

Turull va voler-li agrair les mostres de suport que havia fet arribar per privat: “Vull valorar totes les mostres de suport però, en especial, una: la de Xavier Trias, que, trobant-se lluny d’aquí, ens ha fet arribar tota la seva col·laboració”. Turull també ha deixat clar que “en moments així missatges com aquests s’agraeixen“.

El secretari general de Junts, Jordi Turull, després d’anunciar la consulta a la militància / ACN

Trias, partidari de quedar-se al Govern

Aquestes paraules tranquil·litzen els partidaris que Trias sigui l’opció de Junts a les eleccions. I més, veient que l’opció guanyadora dista molt de les seves preferències personals. L’exalcalde, no només va demanar unitat a l’independentisme, sinó que, davant la disjuntiva, va optar per mostrar el seu suport a l’opció partidària de seguir formant part del Govern de Pere Aragonès. De fet, va titllar “d’error” l’opció de sortir-ne, com així ha acabat decidint la militància.

Suport de Puigdemont a la candidatura

Des de Junts per Barcelona segueixen amb l’optimisme per bandera. Ahir, el regidor del partit al consistori, Jordi Martí Galbís, va deixar clar en una piulada a Twitter que l’opció de Trias “continua sent el principal actiu de Junts”. Però més enllà dels desitjos de la delegació de Barcelona, un dels grans valedors de l’exalcalde és el president Puigdemont, tal com va poder explicar divendres el TOT Barcelona.

Justament, aquí Martí Galbis fa un apunt: “Per si algú té dubtes, en Xavier Trias té el suport explícit, tant en públic com en privat, del president Puigdemont, malgrat que, com se sap, han votat diferent en aquesta consulta. Per tant, cap ombra de dubte sobre l’actiu que suposa Trias per a la ciutat i per al país“, conclou el portaveu dels junters a l’Ajuntament de Barcelona en conversa amb aquest diari.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ja a octubre 08, 2022 | 10:20
    Ja octubre 08, 2022 | 10:20
    Wl partit tespira per que botiflers com en Trias no se n'han sortit d'apuntalar el Govern155.
  2. Icona del comentari de: Són perdedors de mena a octubre 08, 2022 | 10:41
    Són perdedors de mena octubre 08, 2022 | 10:41
    Si a Trias el veuen com un actiu és que ni Puigdemont ni aquest sector autonomista de Junts no han entès el país. Ni la seva capital. Aquest senyor no pot representar cap visió actualitzada de res, i els nous votants que s'han anat incorporant a l'electorat són sobretot gent jove que no es pot sentir atreta per aquest senyor. Amb aquest candidat Junts demostra ser un partit esgotat.
  3. Icona del comentari de: Manel BCN a octubre 08, 2022 | 11:31
    Manel BCN octubre 08, 2022 | 11:31
    Si en Trias té radere seu el suport del sector més fanàtic de Jxc anem malament....són una colla de cretins amb infantilisme utopic, viuen a Matrix...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa