Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El whatsApp que et comunica directament amb el candidat Ernest Maragall

A dos mesos de les eleccions del 28M, els candidats comencen a estrènyer la comunicació, directa o indirecta, amb els possibles votants. I ERC ha decidit obrir un canal de comunicació directa amb el seu candidat, Ernest Maragall. Tal com han explicat a les xarxes socials, tothom qui ho vulgui podrà enviar-li un missatge a través de WhatsApp al número 663 892 789. “Que sí, dona, que t’ho dic, Ernest Maragall, de debò, sóc jo”, diu el candidat en un vídeo en què rep un missatge que qüestiona si és ell qui contesta els missatges.

Barcelona republicana, la cançó de campanya

També fa uns dies ERC de Barcelona va presentar la cançó de campanya del candidat, Barcelona Republicana. És una combinació de rumba, trap, ska, pop i folk que recull de manera artística un resum del model de ciutat que defensa el partit, amb al·lusions a la defensa dels drets i les llibertats, el feminisme, la neteja i la seguretat, la justícia social i la sobirania de la capital catalana enfront dels poderosos i els mercats.

Ernest Maragall parteix dels millors resultats electorals d’ERC a la ciutat amb la represa democràtica. Maragall va guanyar les eleccions el 2019, però un pacte d’Ada Colau amb el PSC i amb els vots de Manuel Valls el va deixar fora de l’alcaldia. ERC afrontarà una campanya molt polaritzada entre Colau i Trias, els dos candidats que centren la seva estratègia en la polarització. Una decisió que de retruc posa en una situació complicada tant ERC com el PSC, que necessitaran desvincular-se d’aquest Colau sí, Colau no per poder defensar el seu projecte de ciutat.

Sigui com sigui, les eleccions arriben en menys de dos mesos, i quan faltin 15 dies arrencarà una campanya electoral en què els candidats i candidates intensificaran el contacte directe amb els ciutadans amb els tradicionals passeigs, trobades sectorials, mítings… Serà la recta final, però segons els experts, només el 25% del vot es decideix en aquestes darreres dues setmanes abans de votar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa