Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vox proposa que el Congrés investigui els aldarulls postsentència a Barcelona
  • CA

Vox proposarà que el Congrés investigui els aldarulls del passat mes d’octubre als carrers de Barcelona en protesta per la sentència sobre el Procés, que va condemnar a entre nou i 13 anys de presó als líders independentistes. Aquest és el compromís que el secretari general del partit d’ultradreta, Javier Ortega Smith, ​​ha adquirit amb els representants de les associacions professionals de Policia i Guàrdia Civil Jusapol, Jupol i Jucil, amb els quals s’ha reunit aquest dimarts en dependències de Congrés.

En aquesta trobada, els de Santiago Abascal han promès que sol·licitaran conformar una comissió d’investigació per “depurar la responsabilitats” del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i d’altres membres del seu departament en els desordres públics que es van originar a Catalunya després aquesta sentència, que van deixar ferits a més de 200 agents de policia.

Querella contra el director de la Policia

Jupol, el sindicat majoritari de la Policia, ja va presentar la setmana passada una querella contra el director general de la Policia i el directe adjunt operatiu, Francisco Pardo i José Ángel González, respectivament, perquè entenen que “van posar en risc” la seguretat dels efectius desplegats en els esmentats incidents.

Segons aquesta organització, l’operatiu conjunt amb els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil hi va haver “falta d’efectius i una mala organització”, a més de “falta de mitjans materials i tècnics que van impedir frenar els greus disturbis d’una forma segura i efectiva”.

Més notícies
Buch defensa al Parlament l’actuació de Mossos i el CNP a la batalla d’Urquinaona
Notícia: Buch defensa al Parlament l’actuació de Mossos i el CNP a la batalla d’Urquinaona
Comparteix
El conseller compareix a la comissió d’Interior i acusa els manifestants de llençar "àcid" a la policia
La batalla campal d'Urquinaona va deixar part de la plaça sense llambordes / Jordi Borràs
L’Ajuntament repara ara el paviment d’Urquinaona i Laietana malmès als aldarulls
Notícia: L’Ajuntament repara ara el paviment d’Urquinaona i Laietana malmès als aldarulls
Comparteix
La Guàrdia Urbana tallarà dissabte la Via Laietana, diumenge el carrer Aragó i dilluns el passeig de Gràcia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa