Vermut, sort i un parèntesi distès abans de la batalla a les urnes del 26M

Els diaris TOT Barcelona i Vadevi conviden als 8 alcaldables a fer una pausa el dia de reflexió per tastar els millors vermuts dels Premis Vinari 2019

Una pausa distesa, un vermut condecorat i desitjos de bona sort entre els alcaldables que en poques hores lliuraran la batalla per Barcelona a les eleccions municipals del 26M. Els diaris TOT Barcelona i Vadevi han proposat als 8 principals candidats a seure junts el dia de reflexió per tastar els millors vermuts dels Premis Vinari 2019 i compartir un aperitiu ben barceloní a la terrassa de la millor vermuteria de la ciutat enguany, el bar Calders del barri de Sant Antoni.

Les millors imatges, en aquesta fotogaleria

[r:1]

Elsa Artadi (JxCat), Anna Saliente (CUP) i Ernest Maragall (ERC) han compartit taula aquest dissabte, han participat en un tast guiat professional i han intercanviat sensacions sobre la recta final de campanya. Han arribat esglaonats, entre dos quarts d’una i un quart de dues, després d’una gimcana de fotografies per a diferents mitjans de comunicació i una estona imprevista per descansar i fer gestions abans de la cita. Jordi Graupera ha arribat encara uns minuts més tard, amb la família al complet, per conciliar la cita periodística i vida personal. Els canvis d’agenda a darrera hora i els compromisos familiars han impedit la presència de la resta de convidats: Ada Colau, Jaume Collboni, Manuel Valls i Josep Bou.

Artadi, Saliente i Maragall, al tast de Ramon Rosset al bar Calders / Meritxell M. Pauné

Artadi, Saliente i Maragall, al tast de Ramon Rosset al bar Calders / Meritxell M. Pauné

Ramon Roset, cap de redacció de Vadevi ha estat l’encarregat de dirigir el tast que s’ha fet amb Vermut Cisa ECO Friendly, Gran Vinari d’Or i Vinari d’Or al Millor vermut negre, Fontalia Blanc, Vinari d’Or al Millor vermut blanc i Miró Fusion, Vinari d’Or al Millor vermut innovador. Tots 4 alcaldables han coincidit en la qualitat i originalitat dels vermuts que han tastat i han celebrat les explicacions de Roset sobre com s’elabora la beguda emblemàtica dels migdies. Després de degustar-los han brindat tots quatre amb un “salut i vermut!”, al que Artadi ha volgut afegir “i visca la República”.

Artadi és una gran defensora del vermut. Per vinculació familiar té molta relació amb el Baix Camp i ha assegurat que en pren sempre que pot. A més, assegura, li fa obrir la gana. “M’agrada molt el vermut negre –diu–, gaudeixo molt del vermut de Reus”. Maragall, en canvi, afirma que de vermut no sol prendre’n però s’ha apuntat ràpidament a canviar d’hàbits: “Després d’haver tastat aquests, potser m’ho repenso!”, deia rient. El cap de llista també s’ha interessat pel volum d’ampolles que produeix cada marca i la dimensió empresarial del sector. 

La candidata de la CUP, Anna Saliente, també diu que li agrada molt el vermut i que en pren sempre que pot, tot i que no havia tingut ocasió fins avui d’aprendre’n les interioritats: “No en sóc una gran experta i no sempre pregunto quin vermut em posen”, reconeixia. A ultima hora i després del tast dirigit, Jordi Graupera s’ha acostat al Bar Calders amb la seva parella i les dues filles petites. Ha tastat també els vermuts premiats –diu que li agradava molt malgrat no en pren habitualment– i fins i tot s’ha quedat a dinar a la terrassa. 

Més informació

Nou comentari