Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vermut, sort i un parèntesi distès abans de la batalla a les urnes del 26M
  • CA

Una pausa distesa, un vermut condecorat i desitjos de bona sort entre els alcaldables que en poques hores lliuraran la batalla per Barcelona a les eleccions municipals del 26M. Els diaris TOT Barcelona i Vadevi han proposat als 8 principals candidats a seure junts el dia de reflexió per tastar els millors vermuts dels Premis Vinari 2019 i compartir un aperitiu ben barceloní a la terrassa de la millor vermuteria de la ciutat enguany, el bar Calders del barri de Sant Antoni.

Les millors imatges, en aquesta fotogaleria

[r:1]

Elsa Artadi (JxCat), Anna Saliente (CUP) i Ernest Maragall (ERC) han compartit taula aquest dissabte, han participat en un tast guiat professional i han intercanviat sensacions sobre la recta final de campanya. Han arribat esglaonats, entre dos quarts d’una i un quart de dues, després d’una gimcana de fotografies per a diferents mitjans de comunicació i una estona imprevista per descansar i fer gestions abans de la cita. Jordi Graupera ha arribat encara uns minuts més tard, amb la família al complet, per conciliar la cita periodística i vida personal. Els canvis d’agenda a darrera hora i els compromisos familiars han impedit la presència de la resta de convidats: Ada Colau, Jaume Collboni, Manuel Valls i Josep Bou.

Artadi, Saliente i Maragall, al tast de Ramon Rosset al bar Calders / Meritxell M. Pauné

Artadi, Saliente i Maragall, al tast de Ramon Rosset al bar Calders / Meritxell M. Pauné

Ramon Roset, cap de redacció de Vadevi ha estat l’encarregat de dirigir el tast que s’ha fet amb Vermut Cisa ECO Friendly, Gran Vinari d’Or i Vinari d’Or al Millor vermut negre, Fontalia Blanc, Vinari d’Or al Millor vermut blanc i Miró Fusion, Vinari d’Or al Millor vermut innovador. Tots 4 alcaldables han coincidit en la qualitat i originalitat dels vermuts que han tastat i han celebrat les explicacions de Roset sobre com s’elabora la beguda emblemàtica dels migdies. Després de degustar-los han brindat tots quatre amb un “salut i vermut!”, al que Artadi ha volgut afegir “i visca la República”.

Artadi és una gran defensora del vermut. Per vinculació familiar té molta relació amb el Baix Camp i ha assegurat que en pren sempre que pot. A més, assegura, li fa obrir la gana. “M’agrada molt el vermut negre –diu–, gaudeixo molt del vermut de Reus”. Maragall, en canvi, afirma que de vermut no sol prendre’n però s’ha apuntat ràpidament a canviar d’hàbits: “Després d’haver tastat aquests, potser m’ho repenso!”, deia rient. El cap de llista també s’ha interessat pel volum d’ampolles que produeix cada marca i la dimensió empresarial del sector. 

La candidata de la CUP, Anna Saliente, també diu que li agrada molt el vermut i que en pren sempre que pot, tot i que no havia tingut ocasió fins avui d’aprendre’n les interioritats: “No en sóc una gran experta i no sempre pregunto quin vermut em posen”, reconeixia. A ultima hora i després del tast dirigit, Jordi Graupera s’ha acostat al Bar Calders amb la seva parella i les dues filles petites. Ha tastat també els vermuts premiats –diu que li agradava molt malgrat no en pren habitualment– i fins i tot s’ha quedat a dinar a la terrassa. 

Més notícies
El Bar Calders, millor local per fer el vermut de Barcelona
Notícia: El Bar Calders, millor local per fer el vermut de Barcelona
Comparteix
El local ha sigut guardonat en els Premis Vinaris de vermut 2019, que han donat el Gran Vinari d'Or al Vermouth Cisa ECO Friendly, un dels més antics de Catalunya
El Tot Barcelona tria el ‘Millor local per fer el vermut’ dels Premis Vinari 2019
Notícia: El Tot Barcelona tria el ‘Millor local per fer el vermut’ dels Premis Vinari 2019
Comparteix
Els guanyadors del certamen organitzat pel diari 'Vadevi', al que enguany han participat 58 vermuts, es donen a conèixer aquest dijous

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa