El Bar Calders, al barri de Sant Antoni, és el millor local de Barcelona per fer-hi el vermut aquest 2019. És la decisió de la redacció del TOT Barcelona, constituïda en jurat d’aquesta categoria per als Premis Vinari de vermuts 2019, que s’han entregat avui en un acte a la masia Can Freixa de Terrassa.

Al Calders, situat al passatge que recorda l’escriptor Pere Calders i a tocar de la llibreria que porta el mateix nom –tots dos locals fan d’aquest indret un dels racons més interessants de la ciutat–, tenen una àmplia oferta de vermuts catalans i forans, amb acompanyaments de conserves. I la carta de tapes i plats acaba de convèncer-te per allargar i quedar-t’hi a dinar. 

El propietari del bar Calders, Ramon Lamarca, amb la directora del TOT Barcelona, Sílvia Barroso, en el moment del lliurament del premi Vinari al millor local per fer el vermut a Barcelona / Cristóbal Castro

El propietari del bar Calders, Ramon Lamarca, amb la directora del TOT Barcelona, Sílvia Barroso, en el moment del lliurament del premi Vinari al millor local per fer el vermut a Barcelona / Cristóbal Castro

El premi ha sigut lliurat per la directora del TOT Barcelona, Sílvia Barroso, al propietari de l’establiment, Ramon Lamarca, que ha assegurat que la clientela ja fa temps que li demana vermuts catalans.

Pel que fa a Terrassa, la seu dels premis i del Món Terrassa –que col·labora, juntament amb el TOT Barcelona, en l’organització dels pemis que lliura el Vadevi– la tria del millor local s’ha fet per votació popular dels seus lectors: atents, lectors del TOT Barcelona, perquè l’any que ve també es farà aixó la nostra ciutat. El local escollit pels terrassencs ha sigut és La Nova. Un lloc també amb una oferta variada de propostes vermuteres i tapes elaborades.

Els vermuts premiats

El jurat ha parlat, i ja se sap quins són els millors vermuts catalans de l’any. En un acte presentat per l’actor Biel Duran a la Masia Freixa de Terrassa, s’ha conegut el nom dels vermuts guanyadors d’aquesta cinquena edició. El Gran Vinari que s’atorga al vermut millor puntuat ha estat per Vermouth Cisa ECO Friendly, també mereixedor de la medalla d’or en la categoria dels vermuts negres. A banda dels vermuts negres, també s’han premiat els millors blancs, reserva i d’altres estils -que inclouen per exemple, vermuts daurats o taronges-. Enguany, el concurs ha registrat rècord de participació amb 58 referències diferents, elaborades arreu de Catalunya, i els vermtus premiats han estat els següents:

Vermuts Blancs

 • Vinari d’Or: Fontalia White, PRIORAT B&D LAB
 • Vinari de Plata: Miró Blanc, VERMUTS MIRÓ
 • Vinari de Bronze: Padró & Co Blanco Reserva, PADRO I FAMILIA, S.L.

Vermuts Negres

 • Vinari d’Or: Vermouth Cisa ECOfriendly, VERMOUTH CISA
 • Vinari de Plata: Vermut de Capçanes, CELLER DE CAPÇANES
 • Vinari de Bronze: Vermut Xifleta, XIFLETA

Vermuts Reserva

 • Vinari d’Or: Myrrha By Padró & Co Reserva, PADRO I FAMILIA, S.L.
 • Vinari de Plata: De Muller Reserva, DE MULLER
 • Vinari de Bronze: Fot-Li Fórmula Antiga, ALEGRE WINES & SPIRITS

Categoria de Vermuts Innovadors / Altres Estils

 • Vinari d’Or: Miró Rojo Fusión, VERMUTS MIRÓ
 • Vinari de Plata: Barbabianco, ALELLA VINÍCOLA
 • Vinari de Bronze: Vermut Falset des de 1912, COOPERATIVA FALSET MARÇÀ 

Millor vermut per a còctels

Miró Blanc, Vermuts Miró

Premi a la Millor Etiqueta

El Bandarra, de Casa Berger

Tot i que els tastos dels vermuts s’han realitzat tots a cegues, hi ha un premi que s’ha triat a ampolla vista. Es tracta del Premi a la Millor Etiqueta, que ha recaigut enguany en el Bandarra, de Casa Berger, per la seva aposta per recuperar un envàs tradicional, reutilitzable amb una imatge fresca i moderna.

El Miró Blanc, principal protagonista del còctel “Nykte”

El vermut és un producte present de sempre en l’elaboració dels còctels. Per això, des de la primera edició dels Premis Vinari s’ha demanat la complicitat del Club del Bàrman de Catalunya perquè triï, d’entre els participants, quin és el millor vermut per a còctels. Enguany, el premi ha estat pel Miró Blanc, i amb ell, els coctelers han elaborat el “Nykte”. El còctel, que pren el nom de la Deessa de la Nit, segons la mitologia grega, s’elabora a partir dels següents ingredients:

 • 4 cl Vermut Miró blanc
 • 2,5 cl Gin Nut Clitòria
 • 1 cl Llima Rose’s
 • Gotes Bitter Lemon
 • Llima

Premis Vinari dels vermuts: Nova edició i nova seu a Terrassa

Els Premis Vinari han portat la cinquena edició a Terrassa i ha estat aquí on s’ha desenvolupat totes les fases del concurs, gràcies a un acord amb l’Ajuntament de la ciutat, i havent incorporat el diari Món Terrassa com a organitzador del certamen juntament amb el Vadevi. Així, a la Masia Freixa de Terrassa s’hi ha celebrat el tast dels vermuts participants i també ha acollit l’acte de lliurament dels Premis. A més, el dissabte 4 de maig els vermuts tornaran a protagonitzar un esdeveniment a la ciutat gràcies a una mostra que s’organitzarà amb els guanyadors d’aquesta edició al Mercat de la Independència de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix