Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un jutjat obliga a reprendre les visites a interns del CIE de la Zona Franca
  • CA

El regidor de Drets de Ciutadania de Barcelona, ​​Marc Serra, ha qualificat d'”insuficients” les mesures de prevenció que ha ordenat el jutjat d’instrucció 1 de Barcelona, ​​en funcions de jutjat de control del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la ciutat, en el qual s’ordena al centre reprendre les visites a interns i adoptar mesures per prevenir contagis de Covid, i considera que arriben tard.

En declaracions als periodistes aquest dijous, Serra ha lamentat que la interlocutòria arribi 10 mesos després de l’inici de la pandèmia i ha opinat que “només fixa un protocol molt bàsic d’ingrés de nous interns i d’accés de visitants, però que en cap cas ompli la necessitat de disposar d’aquest pla”.

Per això ha insistit al ministeri d’Interior i la delegació del govern que “alliberin immediatament a les perones que es troben al CIE de Barcelona i que tanquin el centre abans que hi hagi més contagis”.

Serra ha assegurat que no renunciaran al fet que l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) segueixi realitzant noves inspeccions i que si en aquestes “es detecten de nou incompliments flagrants” a la normativa santiaria ho posaran en coneixement de les ayutoridades judicials.

Irídia i Migra Stadium

En un comunicat arran de la decisió del jutge, Migra Studium i Irídia han exposat que la suspensió de les visites “era incompatible amb la garantia i el respecte pels drets dels interns” a comunicar-se amb l’exterior, contactar amb la seva família i rebre atenció d’entitats de defensa de drets de les persones migrants.

Han explicat que han presentat escrits a l’Jutjat en cinc ocasions i han lamentat que “han hagut de passar més de tres mesos des de la primera demanda i gairebé 10 mesos des de la declaració de la pandèmia” per rebre una resolució judicial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa