Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trias diu que votar Collboni és votar Valls: “Farà que Colau continuï”

El Patufet és més que un carrusel amb 75 anys d’antiguitat. És un emblema de la plaça d’Alfons el Savi que recorda d’on ve Barcelona. Molt a prop del Paufet se celebra el míting de la candidatura Trias per Barcelona sobre el districte d’Horta-Guinardó. Del passat de la ciutat també parla el candidat de Junts, Xavier Trias, en tirar un dard contra el candidat del PSC, Jaume Collboni. “Votar ara Collboni és com votar Valls fa quatre anys perquè suposa fer que Ada Colau continuï a l’alcaldia. Nosaltres, Trias per Barcelona, no governarem mai amb Colau”, insisteix.

Pel que fa als problemes d’Horta-Guinardó, Trias posa sobre la taula la ubicació de la carpa temporal del Mercat de l’Estrella, que l’Ajuntament va decidir, després de diversos canvis, que fos els Jardins del Baix Guinardó. “Ha mancat la interlocució amb els veïns”, recalca i, tot seguit, uns veïns irrompen a l’acte amb diverses pancartes on es llegeix: “Salvem el parc”. Fa uns mesos, diversos veïns es van oposar a aquesta ubicació perquè suposaria perdre un espai verd del barri del Baix Guinardó i la tala d’alguns arbres. Els paradistes del mercat, per part seva, també es van queixar diverses vegades per manca de comunicació per part del consistori.

El cobriment de la ronda de Dalt

Tanmateix, Trias fa entrar en el seu discurs una artèria clau del districte que pot ser, des del seu punt de vista, part de les mesures que s’han d’aplicar per lluitar contra el canvi climàtic: la ronda de Dalt. “Alguna persona es creu que pacificar el carrer de Consell de Cent és fer un eix verd? Fer un eix verd és cobrir la ronda de Dalt i que la muntanya de Collserola entri a la ciutat”, diu i torna a aprofitar per carregar contra Collboni. “Ara diu que també cobrirà la ronda de Dalt”, afirma fent referència al fet que el govern de coalició del PSC i BComú no han tirat endavant aquest projecte que Trias va començar a dibuixar en el seu mandat, entre el 2011 i el 2015.

Per part seva, la número 11 de la llista de Trias per Barcelona, Francina Vila, recorda que el cobriment de la ronda de Dalt va ser el projecte més votat pels veïns d’Horta-Guinardó en els pressupostos participatius. “I sabeu què ha fet el govern per aquest projecte? Res”, diu i afegeix: “Nosaltres recuperarem el projecte de la ronda de Dalt”.

En parlar de medi ambient, Trias també té arguments per criticar el model de mobilitat de Colau. Tal com recalca: “S’ha de pacificar el trànsit, però amb coherència. Si una persona té un cotxe antic no és perquè sigui un col·leccionista, sinó perquè no té diners per canviar-lo. A veure si entenem els problemes de la gent”. En aquest sentit, la candidatura Trias per Barcelona vol, tal com recorda Vila, arribar a l’alcaldia per aconseguir que les persones visquin bé a Barcelona i als barris d’aquest districte. “Necessitem un canvi de rumb”, emfatitza.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a maig 18, 2023 | 07:41
    Ricard maig 18, 2023 | 07:41
    Dit d'una altra manera, si vostè vota un partit forà tindrà un alcalde que no és preocuparà dels problemes dels catalans sinó dels castellans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa