Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trias sondeja ERC i PSC a la recerca dels suports per tornar a l’alcaldia

L’exbatlle i candidat de Junts, Xavier Trias, està buscant els suports necessaris per poder tornar a l’alcaldia de Barcelona. Amb la cursa a les eleccions del pròxim 28 maig en marxa, Trias s’ha volgut dirigir aquest divendres directament a ERC i PSC per sondejar si estarien disposats a fer-lo alcalde en cas de guanyar els comicis.

En unes declaracions en el marc del fòrum Tribuna Catalunya recollides per l’ACN, el líder de Junts ha acompanyat aquestes apel·lacions del compromís de donar el seu suport a ambdues formacions en cas que siguin els seus respectius candidats els guanyadors a les urnes. Tot en un intent per evitar que succeeixin “coses tan estranyes com les que es van fer amb Ernest Maragall, d’una manera que els hauria de caure la cara de vergonya a Colau i al PSC”. En aquest sentit, Trias també ha assegurat que no pactarà amb el PP per ser investit, però que tampoc s’oposaria als vots si li “regalessin”.

L’exalcalde planteja aquestes eleccions municipals com un “cara o creu” en què ell representa el “canvi” davant el model de la Barcelona d’Ada Colau. En la mateixa línia, Trias també ha criticat que alguns vulguin “centrar la campanya pensant que no porten vuit anys governant la ciutat”, un retret velat al PSC després que el seu líder, Jaume Collboni, sortís de l’actual govern per centrar-se en la cursa electoral.

Maragall també descarta fer Colau alcaldessa després del 28M

Aquest sondeig de Trias té lloc precisament el mateix dia que Ernest Maragall ha descartat fer Colau alcaldessa després de les eleccions del 28M. El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona i candidat de la formació ho ha manifestat en un col·loqui organitzat per Barcelona Global i La Vanguardia a la Casa Seat, on ha remarcat que “en cap cas” es planteja aquesta possibilitat i que “s’ha acabat una etapa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa