Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trias remarca que serà només ell qui decideixi els pactes postelectorals

El candidat a l’alcaldia de Barcelona per Junts, Xavier Trias, avisa que serà només ell qui decideixi sobre els possibles pactes postelectorals, és a dir, que no es deixarà condicionar per les opinions del partit: “Qui decideix és qui comanda aquestes eleccions”, afirma Trias. Així ho ha explicat aquest matí durant una roda de premsa en la qual ha volgut recordar que una de les principals condicions per les quals va acceptar liderar la candidatura era tenir les “mans lliures”.

Aquestes declaracions neixen de la possibilitat que les bases de Junts tombin un eventual pacte amb el PSC, tot i que en cap moment l’alcaldable ha concretat quins acords està disposat a fer. En aquest sentit, però, Trias assegura que no té “gens de por”, ja que, com ja havia anunciat fa poc més d’una setmana, els resultats de la consulta que va fer el candidat a la militància de Junts sobre els pactes postelectorals no serà vinculant: “Em sento molt lliure i els màxims dirigents del partit em donen suport. La gent inventa molt”, sentencia Trias. El que sí que ha assegurat, però, és que no es repartiria l’Ajuntament amb ningú: “Això és per als pobles petits, no per una ciutat com Barcelona”, conclou.

De fet, Trias ha reivindicat que la seva candidatura hagi pogut aglutinar Junts, el PDeCAT, Demòcrates, i Moviment d’Esquerres. “Això és un èxit, és positiu per tots. Anar esmicolant un espai crec que no és positiu”, remarca. En aquest sentit, també, Trias considera que Junts -partit majoritari dins la seva formació electoral i del qual ell n’era militant- tendirà cap a una actitud més dialogant: “Crec que la tenim i l’acabarem tenint més”, afegeix.

Rèplica a Maragall

Aquest mateix matí, durant una roda de premsa, el candidat a l’alcaldia de Barcelona per ERC, Ernest Maragall, ha acusat Trias de posar “molt difícil” governar amb ERC. Una afirmació a la qual Trias ha replicat deixant clar que Maragall “té un problema” si veu difícil governar amb ell. Aquestes, però, no han estat les úniques crítiques de Maragall cap al de candidat de Junts, ja que l’alcaldable republicà també ha afirmat que quan Trias lloa les sigles de CDC està reivindicant tot el que representava Convergència, inclòs el 3%.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: EVTPM a maig 22, 2023 | 19:50
    EVTPM maig 22, 2023 | 19:50
    Ho decidirà la moncloa, a quí tots vosaltres vos agenolleu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa