Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trias defensa que cal construir més habitatge per limitar el preu
  • CA

Aquest dimecres 17 de maig és el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia i el candidat de Junts, Xavier Trias, arrenca l’acte d’aquest matí recordant que la candidatura Trias per Barcelona es compromet a lluitar contra aquesta “xacra”, encara molt present a la societat. L’acte se centra en les propostes socials que té pensades per a Barcelona. El primer que posa Trias sobre la taula és la necessitat de professionalitzar més el tercer sector per tal que pugui treballar millor. “L’actual Ajuntament el veu com un rival i vol tirar endavant el màxim de projectes. Tenim un tercer sector molt bo i l’hem de professionalitzar més. El més important no és el que gastes, sinó com ho gastes”, diu.

Un dels temes estrella dels darrers anys és l’habitatge. El preu del lloguer de l’habitatge ha pujat de manera important, i això és el que, en principi, tracta de frenar la Llei de regulació de preu del lloguer. Des del punt de vista de Trias, per tal de limitar els preus, però, el que cal és “construir més habitatge”. “Si n’hi ha poc, el preu augmenta. Cal invertir uns 200 milions anuals en habitatge durant 20, 30 o 40 anys”, insisteix i, alhora, cataloga de “vergonya” que només un 2% dels habitatges de la ciutat siguin de lloguer social.

Durant l’acte, Trias ha tocat un altre tema que no té res a veure amb els drets socials i que el protagonista de la qüestió té nom propi: el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano. Ho ha fet en respondre a una pregunta dels periodistes, que concretament abordava que li semblava que donés suport a la campanya d’ERC a Barcelona. “Es veu obligat a fer-ho, ha de fer el gest per demostrar que és fidel a ERC. Em sap greu per ell”, afirma.

Serveis col·lapsats

Per part seva, la número 2 de la llista Trias per Barcelona, Neus Munté, assenyala que cal revertir el col·lapse de les llistes d’espera de certs serveis municipals com els CUESP (Centres d’Emergències Socials de Barcelona) i SARA (Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida) per a dones que pateixen violència masclista. Tanmateix, proposa facilitar ajudes a les famílies monoparentals i altres en situació de vulnerabilitat i, alhora, fer la vida més fàcil a les persones grans i amb discapacitat. “Cal que no hi hagi més polítiques, com el porta a porta del barri de Sant Andreu, que tinguin un impacte negatiu per a les persones discapacitades”, insisteix.

La salut és un element clau en les polítiques socials que busquen millorar una ciutat. La número 9 de la llista, Assumpció Laïlla, recorda com la pandèmia va deixar al descobert com de malmès estava el sistema sanitari per manca de professionals i problemes d’accessibilitat, entre altres. Per tal de revertir aquest panorama, proposa interconnectar millor els diferents equipaments sanitaris de la ciutat i impulsar mecanismes per tal de detectar de manera precoç els problemes de salut mental que poden tenir els joves. “La pandèmia que tenim ara és la de la salut mental […] Cal treballar contra l’estigma que hi ha cap a la salut mental”, insisteix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa