Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trias: “Consell de Cent és un paradís, però els lloguers s’encariran”

El míting de campanya d’aquesta tarda és, d’alguna manera, especial perquè el candidat de Junts, Xavier Trias, va néixer en el districte on se celebra: l’Eixample. Tal com explica des de l’escenari, que es troba al costat del Mercat de Sant Antoni, la casa on va créixer es trobava al tram del carrer de Consell de Cent que conflueix amb rambla de Catalunya. Ha plogut molt des de llavors i reconeix que les obres de pacificació han convertit aquest carrer en “una mena de paradís”. “Està bé. Però hi ha coses que es fan amb bona intenció, però no surten bé. Apujaran els preus dels lloguers dels locals comercials i els habitatges. No podem fer carrers de primera i carrers de segona” insisteix Trias.

En aquest sentit, assenyala que els projectes que realment serien transformadors són la cobertura de la ronda de Dalt, l’enllaç entre la Sagrera, la plaça de les Glòries i l’Estació de França; o aplicar a la Gran Via de les Corts Catalanes el model urbanístic del tram de l’avinguda Diagonal que hi ha entre passeig de Gràcia i la plaça de Francesc Macià.

“Apostar per l’electrificació de la ciutat”

Per part seva, el regidor de Junts Joan Rodríguez també aprofita el barri on se celebra l’acte per catalogar de “populisme” el fet de pacificar carrers en comptes de fer mesures més transformadores. “És més fàcil canviar l’asfalt per panots en comptes de posar en marxa equipaments com el de La Model, és més fàcil canviar l’asfalt per panots que rehabilitar i fer més eficients energèticament habitatges i és més fàcil canviar l’asfalt per panots que apostar per l’electrificació de la ciutat”, indica.

Sobre la mobilitat al districte també parla Francina Vila, número 11 a la llista de Trias per Barcelona. Recorda que durant els darrers anys ha estat competència del PSC i que l’Eixample és ara un districte “estressat” per les obres, embussos i la manca de seguretat viària a les voreres. “Això és culpa de Jaume Collboni, Ada Colau i d’Ernest Maragall, que ha donat suport a les polítiques d’aquest govern”, afirma. Pel que fa a les maneres d’actuar del govern, concretament de Colau, també se centra part del discurs de Joana Ortega, número 6 de la llista. “Colau va arribar al govern dient mentides sobre Trias. Trias tornarà al govern dient veritats”, exclama entre aplaudiments del públic.

Sobre el passat també parla l’alcaldable durant la seva intervenció. Recorda que quan el 2011 va arribar a plaça de Sant Jaume, la situació econòmica de Barcelona era “molt difícil”. Va aconseguir, segons recorda, esmenar les xifres dolentes gestionant la ciutat “de manera diferent”. “Una ciutat com Barcelona necessita lideratge i només ho pots fer si tens clar on vols portar la ciutat. És la capital de Catalunya i de la catalanitat”, subratlla.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a maig 19, 2023 | 22:01
    Ricard maig 19, 2023 | 22:01
    Ara arriba l'estiu, i el "paradís" serà un infern del soroll dels incívics. No es pot justificar el no minat de l'Eixample amb una hipotetica pujada dels lloguers. El tema és més greu. Desequilibrar l'Eixample és perdre la seva homogènia funcionalitat. I aquí es fa tot sense consultar ningú. Els polítics saben de tot.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa