Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una nova enquesta situa Collboni per davant de Colau i Trias el 28M

La cursa electoral encara la seva recta final. Només queda poc més d’una setmana per a les eleccions del 28 de maig i els partits estan centrant tots els esforços a esgotar el màxim de cartutxos possibles per treure el millor resultat i aconseguir l’alcaldia o garantir la seva representació a l’Ajuntament de Barcelona.

En aquest context, una nova enquesta feta pública avui decantaria la disputada cursa entre Ada Colau (Barcelona En Comú), Jaume Collboni (PSC) i Xavier Trias (Junts) del costat del candidat socialista. El sondeig realitzat per l’empresa GAD3 i publicat aquest divendres pel diari ABC dona la victòria per la mínima al líder socialista, que s’imposaria en els comicis amb el 21,1% dels vots i que obtindria fins a deu regidors.

La segona posició d’aquest frec a frec seria per l’actual alcaldessa i candidat dels Comuns, que es quedaria amb el 19,7% dels vots i amb nou regidors al consistori. Trias seria el tercer en discòrdia amb el mateix nombre de representants a la cambra barcelonina, però amb 18,1% dels suports.

En aquesta mateixa enquesta s’indica que el líder d’ERC, Ernest Maragall, recuperaria pistonada respecte a la resta de candidats i assoliria els set regidors amb un 14,2% dels vots, situant-se, però, com a quarta força a l’Ajuntament. Segons el sondeig, mantindria la seva representació al plenari el PP de Daniel Sirera amb quatre regidors i el 9,7% dels vots.

Irrupció de VOX a l’Ajuntament

Tanmateix, la gran sorpresa que indica aquesta enquesta seria la irrupció al consistori de la capital catalana de la formació d’ultradreta VOX, que amb el 6% dels suports aconseguiria plantar-se per primer cop a l’administració amb fins a tres representants. Aquest sondeig, doncs, deixaria sense representació tant a la CUP liderada per Basha Changue com a dos partits que actualment tenen lloc a l’Ajuntament com Ciutadans i Valents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa