Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trias demana que el candidat de JxCAT també representi “el que era CiU”
  • CA

“No és complicat trobar candidat, hi ha bufetades. Però encara trigarem a trobar algú que els altres grups admetin com a líder”. Així s’ha expressat l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias en una entrevista al programa Bàsics de Betevé, sobre el moment en què es troba JxCAT després de la retirada sobtada de la política de la seva candidata i líder a Barcelona, Elsa Artadi.

El partit busca candidat o candidata, i surten noms sobre la taula. És el cas de l’advocat Jaume Alonso-Cuevillas, que s’ha postulat per encapçalar la llista. Entre les bufetades de què parla Trias, també el metge Bonaventura Clotet ha revelat al programa Cafè d’idees que un partit -sense anomenar JxCAT- li va oferir ser cap de llista, però ho va rebutjar.

Trias cirda a no oblidar CiU

I l’exalcalde de CiU encara fa una crida a les noves generacions del Junts perquè tinguin present el llegat convergent: “Junts ha de ser un partit ampli, tenir clar el que busca a escala nacional i fer una massa crítica per representar el que era en el seu moment CiU”.

Trias vol un candidat d’entre 45 i 65 anys

De fet, el mateix Xavier Trias es va autodescartar, després que Jordi Sánchez posés el seu nom sobre la taula. “Estic jubilat”, va dir. I just la jubilació és el límit que l’exalcalde creu que ha de tenir el candidat de Junts: “El projecte de Barcelona no és per dos anys, és pels propers 15 o 20 anys. Jo puc donar consells, però no ser candidat. Podria tancar les llistes. Ha de ser una persona d’entre 45 i 65 anys”, assegura. En aquest sentit, Trias ha apuntat que fins i tot “podria tancar llistes, no diré pas que no”, però concretant que “seria un acte simbòlic”. I encara ha afegit que cal molta paciència per canviar el signe polític a la ciutat, en referència a la seva pròpia experiència enfrontant-se a llargues alcaldies socialistes: “Per presentar-se d’alcalde cal ser-ho a llarg termini. Jo vaig demanar a CDC i UDC que em donessin suport durant 12 anys”.

Més notícies
L'advocat Jaume Alonso Cuevillas, amb molts números per ser el candidat de JxCAT a Barcelona JORDI BORRÀS
Cuevillas guanya força com a candidat de JxCAT a Barcelona
Notícia: Cuevillas guanya força com a candidat de JxCAT a Barcelona
Comparteix
El diputat de JxCAT i membre de l'equip jurídic del president Puigdemont apostaria per una "marca pròpia", amb programa i llista confeccionada en primera persona
Bonaventura Clotet
Bonaventura Clotet va rebre una oferta per ser candidat a Barcelona
Notícia: Bonaventura Clotet va rebre una oferta per ser candidat a Barcelona
Comparteix
L'expert en malalties autoimmunes no ha revelat les sigles del partit, però se'l considera propera a JxCAT
Elsa Artadi, durant la seva compareixença
VÍDEO | Elsa Artadi deixa la política
Notícia: VÍDEO | Elsa Artadi deixa la política
Comparteix
La líder dels junters a Barcelona plega per "falta d'energies" i desgast emocional

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa