Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Torra signa el nomenament d’Alfred Bosch com a nou conseller d’Acció Exterior
  • CA

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha signat aquest dijous el decret de nomenament d’Alfred Bosch com a nou conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència. Bosch substituirà Ernest Maragall en el càrrec i prendrà possessió divendres a les 9 del matí en un acte al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. De fet, tots dos intercanviaran els seus rols a banda i banda de la plaça Sant Jaume. Bosch arriba a la conselleria d’Acció Exterior després de la renúncia de Maragall, que deixa el càrrec per presentar-se com a candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona. 

Bosch ha estat regidor i president del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona entre el 2015 i el 2018, vicepresident de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i president del grup parlamentari d’ERC al Congrés entre el 2011 i el 2014. El nou conseller és doctor en història per la UAB i havia exercit com a professor en universitats de Catalunya i l’estranger.  La passada primavera va guanyar les primàries d’ERC per presentar-se a les municipals, en una elecció sense cap altre candidatura. 

Quedarà cessat com a regidor de forma automàtica, sense haver de presentar una renúncia al consistori, en el moment en què el Diari Oficial de la Generalitat (Dogc) publiqui el seu nomenament com a conseller. Justament el consistori celebra un plenari aquest divendres i Bosch hi intervindrà al final de la sessió para acomiadar-se de l’Ajuntament. Segons ha piulat ell mateix, treballarà des del nou càrrec perquè “Catalunya sigui coneguda i reconeguda al món”. També ha assegurat que afronta el repte amb el màxim respecte, il·lusió i “sensació d’interinitat en un lloc que hauria d’ocupar Raül Romeva”, en presó provisional i destituït per l’article 155.

Al capdavant d’Exteriors, també assumirà la tasca de continuar el desplegament de les delegacions a l’estranger. Dimarts, en l’últim Consell de Govern d’Ernest Maragall com a conseller, es va aprovar l’obertura de sis noves oficines als països nòrdics, als Balcans, a Portugal, al Mediterrani, als bàltics i l’Europa central. En els últims mesos s’han reobert les delegacions als EUA, Itàlia, Alemanya i el Regne Unit i Irlanda, i queden pendent les inauguracions de les de París i Suïssa. Com a conseller, Bosch també serà l’encarregat de dirigir les relacions institucionals, amb les reunions bilaterals amb l’Estat espanyol com a principal repte. 

Més notícies
Ernest Maragall: “Barcelona ha de ser la capital republicana”
Notícia: Ernest Maragall: “Barcelona ha de ser la capital republicana”
Comparteix
El candidat a alcalde ha estat entrevistat a Catalunya Ràdio i ha detallat com serà la seva candidatura
Ernest, segons Pasqual
Notícia: Ernest, segons Pasqual
Comparteix
L’exalcalde i expresident desgrana anècdotes i records del seu germà, que ara segueix els seus passos i aspira a liderar l’Ajuntament de Barcelona
Ernest Maragall deixa la conselleria i Alfred Bosch el substituirà divendres
Notícia: Ernest Maragall deixa la conselleria i Alfred Bosch el substituirà divendres
Comparteix
L'alcaldable d'ERC per Barcelona inicia la sortida de la Generalitat i s'estrenarà el proper 10 de desembre

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa