Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El delegat del Govern a Barcelona també deixa el càrrec en mans d’Aragonès
  • CA

Més moviments després del trencament entre ERC i Junts per Catalunya. El delegat del Govern a Barcelona, Toni Morral, també ha posat el seu càrrec a disposició del president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Morral ha pres aquesta decisió per “coherència” després de la sortida de Junts del govern català, malgrat que ell era una de les personalitats partidàries de la continuïtat de la formació a l’executiu. En una reunió del Consell Assessor Territorial, l’encara delegat del Govern ha informat els alcaldes dels diferents municipis de la demarcació i ha fet un breu repàs de la feina feta per part del seu equip.

Valoro molt positivament la feina feta des de la delegació, que sempre ha volgut ser útil, fent de pont entre l’executiu i els ajuntaments”, ha apuntat Morral, que -segons recull Europa Press– espera que amb el nomenament del seu relleu es pugui recuperar aviat la normalitat en la gestió. El delegat també ha assegurat que la seva voluntat és poder fer amb cura un traspàs de tot el sistema de treball implantat a la delegació, malgrat que ha reconegut que sempre es pot millorar, i ha posat en valor la importància d’aquest càrrec a l’hora de resoldre problemes i de treballar transversalment totes aquelles qüestions del territori que requereixen “diverses mirades”.

Efecte en cadena

Amb aquest posicionament, Morral se suma a la decisió ja anunciada pel president del Port de Barcelona, Damià Calvet, que aquesta setmana anunciava també que posava a disposició del nou govern de la Generalitat de Catalunya el seu càrrec com a màxim dirigent de les instal·lacions portuàries després de la sortida de Junts per Catalunya de l’executiu català.

En concret, en una publicació a través de les xarxes socials, Calvet apuntava que deixava el càrrec en mans del nou conseller de Territori, Juli Fernández, i assegurava que prepararà un “traspàs ordenat” de la presidència del Port de Barcelona. “He estat públicament favorable a què Junts es mantingués al Govern, però el resultat de la consulta va ser clar. Conseqüentment, el meu càrrec està a disposició del nou conseller de Territori i estic preparant un traspàs ordenat per quan es decideixi quin serà el meu relleu”, assenyalava l’exconseller.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa