Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Suspenen el tradicional debat electoral municipal de la FAVB

En menys de 48 hores la campanya electoral de les eleccions municipals del 28 de maig rebrà el tret de sortida. Aquest any, però, la campanya serà una mica diferent de les anteriors que ha viscut la ciutat. La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha suspès el tradicional debat electoral que organitza sempre que hi ha eleccions municipals i que, aquest any, havia de tenir lloc el pròxim dimarts 16 de maig.

El motiu pel qual aquest debat no es durà a terme és que alguns partits els van anunciar que els seus caps de llista no hi assistirien. Tal com han explicat a través d’un comunicat, aquest debat electoral “havia estat anunciat amb molta antelació a les formacions polítiques implicades”. El debat de la FAVB ha estat històricament l’únic debat general organitzat per una entitat social de base que té per objectiu “conèixer de primera mà les opinions dels diferents grups sobre les preocupacions del teixit veïnal de la nostra ciutat”, segons expliquen al comunicat publicat a la seva pàgina web.

En aquest comunicat, des de la FAVB també critiquen el “menyspreu” que tenen els partits polítics cap al món associatiu. Un “menyspreu” que, segons detallen en aquest mateix escrit, “contrasta amb la facilitat per acudir a qualsevol convocatòria d’un lobby econòmic“, fent referència a les diverses compareixences dels candidats a l’alcaldia barcelonina al Cercle d’Economia.

Efecte dòmino

Segons expliquen des de la FAVB, quan van convidar a les diverses forces polítiques al debat, les respostes que van rebre van ser diferents. D’entrada alguns s’hi van comprometre, altres no van donar cap resposta. Finalment, algun dels candidats va anunciar que delegava la responsabilitat a una altra persona de la candidatura, motiu pel qual es va produir un “efecte dòmino” que deixava el debat orfe de caps de llista. “No tothom s’ha comportat igual ni ha fet gala de la mateixa irresponsabilitat. No donem noms perquè no volem que se’ns titlli de fer propaganda a favor d’alguna candidatura, però prenem nota del comportament de cadascú”, adverteixen amb contundència al comunicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa