Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El show d’Iceta aterra a la campanya electoral

L’alegria de Miquel Iceta s’ha fet esperar tres dies. L’exsecretari general del PSC t’ho balla tot, ja sigui el Don’t stop me now o la rumba que el PSC ha creat per aquests comicis. Aquest cop a Nou Barris, Iceta no ha sortit com a candidat sinó com a ministre de Cultura i Esports, i amb el clar objectiu de situar Jaume Collboni com a futur alcalde de Barcelona.

El regidor del districte, Xavier Mercè, ha estat el primer a citar Iceta en el seu discurs, emfatitzant la faceta cultural de Nou Barris i la tasca del ministre arreu de l’Estat. Abans, però, ha acusat Ada Colau d’invertir “només al centre” de Barcelona i ha exigit Jaume Collboni que torni a invertir als barris, “tal com van fer Clos o Hereu”.

“El govern de Sánchez és collonut”

“Se m’estava fent llarg no començar la campanya a Barcelona”, ha dit Miquel Iceta per començar el seu recital, més mesurat, això sí, que quan era ell el candidat a la Generalitat. “Jo avui havia de venir a parlar aquí del govern espanyol, però he decidit que no. Tenim un govern collonut. Ja està”, els ha dit als militants de Nou Barris. “Només tinc una crítica per a Pedro Sánchez, que se’m fa difícil seguir el seu ritme”, ha continuat.

Iceta i Collboni, a l'acte | ACN
Iceta i Collboni, a l’acte | ACN

El ministre català ha explicat que en altres punts de l’Estat importa “molt” el resultat de Barcelona el pròxim 28M i ha desemmascarat l’estratègia socialista. “Em donen instruccions, després ja veuré si les segueixo”. Però les ha seguit. Que els socialistes li demanen que parli del lema? Cap problema: “Torna’ns a enamorar, Jaume, torna a fer de Barcelona aquella ciutat imparable, estimada i envejada”. Que volen que demani el vot? “No n’hi ha prou amb anar per davant a les enquestes, cal una victòria àmplia”, ha recordat a la militància. En aquest sentit, la darrera enquesta, del grup Godó, situa al PSC en primera posició en un frec a frec amb Trias i Colau.

Pràctiques remunerades

Iceta, que ha tingut un record per la figura d’Alfredo Pérez Rubalcaba, ha encomanat l’energia a Collboni, que ha embogit per dir que “tothom va contra el PSC”. L’alcaldable ha tornat a anunciar les mesures que va presentar ahir al vespre davant dels joves; un xec de 1.500 euros per comprar mobles a les botigues de proximitat que se suma a una nova mesura presentada aquest diumenge: 1.400 joves de la ciutat tindran pràctiques remunerades per l’Ajuntament de Barcelona. “Amb Collboni, cap jove haurà de marxar de Barcelona”, ha conclòs.

Collboni saluda en els militants de Nou Barris | ACN
Collboni saluda en els militants de Nou Barris | ACN

Propostes per a Nou Barris

El candidat ha destacat el seu tarannà “dialogant” i ha destacat que “per cada atac, una proposta”. Poc després ha lamentat que “per alguns, Barcelona acaba a Consell de Cent” i que “altres han vingut a Nou Barris per posar un escenari, jo vinc a fer propostes per Nou Barris”. En aquesta línia, ha recordat que vol “acabar el mercat de Montserrat de Roquetes o la fase 4 de la remodelació dels interiors d’illa de la Guineueta”, entre altres propostes destinades a diferents barris. Poc abans ha fet aixecar Lluís Rabell, fitxatge que el PSC ha pispat als Comuns, per indicar que ell és “la garantia que aquesta candidatura pensa en els barris”.

Més Mossos

Quan semblava que el discurs ja havia acabat, amb el públic entregat amb crits d’alcalde, Collboni encara ha tingut un missatge concret per a Pere Aragonès. “President de la Generalitat, posi els Mossos que ens deu a la ciutat de Barcelona, no ens tracti de catalans de segona”. I tal com ha començat ha acabat. Missatge per Iceta, “un barceloní de primera”, i, de nou, un esment a l’acte d’ahir. “Un dels objectius del ministre d’exterior per recuperar l’orgull és que Barcelona recuperi el lideratge al Mediterrani”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: En fi a maig 14, 2023 | 18:37
    En fi maig 14, 2023 | 18:37
    el mentor del culboni, aquell que va fundar el tripartido del 155, aquell que va fer l'impossible per empresonar persones innocents, aquell que es manifesta amb la ultradreta, ja trigava en entrar en campanya, el ministro de incultura y deportes, de la españa una y no cincuenta y una

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa