Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El sector de Jordi Turull arrasa a la federació de Barcelona de JxCAT
  • CA

El regidor de l’Ajuntament de Barcelona Joan Rodríguez renovarà el càrrec de president de la Federació de JxCAT a Barcelona, després d’haver-se imposat a Ivan Condes en les eleccions territorials del partit. La candidatura de Rodríguez, alineada amb el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha obtingut el 69,05% dels vots, mentre que Condes, que propugnava tesis més properes a Laura Borràs, s’ha quedat en el 27%.

El Turullisme guanya a tot el territori

De fet, les candidatures properes al secretari general de JxCAT han guanyat a tot el territori, de manera que a Barcelona es reprodueix una tendència de tot el país. La victòria de Rodríguez és especialment remarcable en el context de les eleccions municipals del proper 28M, on si bé JxCAT encara no ha designat candidat, l’exalcalde Xavier Trias ha guanyat molta força des dels darrers dies d’agost. De fet, durant la Diada Jordi Turull va reforçar el nom de Trias com la seva aposta personal, i Laura Borràs, a remolc, va acabar refermant aquesta aposta. Ara bé, Trias, que seria el candidat també Joan Rodríguez i de noms de pes a la Federació com Neus Munté i Jordi Martí Galbis, ha demanat que el partit estigui endreçat abans de posar-s’hi al capdavant.

En tot cas, Trias tindria l’aval de Rodríguez, que aposta per jugar la carta d’explotar el prestigi de l’alcalde i de la seva gestió, a més del fet que fos víctima de les clavegueres de l’Estat el 2015. Per contra, Condes defensava la necessitat de marcar un perfil clarament independentista a la candidatura del 28M i es presentava a les eleccions territorials de Junts oferint “millorar i impulsar Junts per Barcelona, fer fora Colau i fer de Barcelona l’ariet del procés cap a la independència aplicant el mandat de l’1-O”.

Diferències en la relació amb ERC

De fet, Joan Rodríguez defensa una posició de mantenir-se al Govern fiscalitzant els acords amb ERC però sense perdre la institucionalitat, i Condes està clarament alineat amb la posició d’abandonar immediatament l’executiu i deixar ERC en minoria.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Maria García a setembre 21, 2022 | 20:01
    Maria García setembre 21, 2022 | 20:01
    Junts amb ERC, purs socialistos per la pagueta Turull. Butifarres i nomines, junts per españa.una
  2. Icona del comentari de: Anònim a setembre 21, 2022 | 20:12
    Anònim setembre 21, 2022 | 20:12
    El Borrassisme només un 30%. Estar clar que els hiperventilats criden molt però són minoria. Ni sortiran del govern ni de la diba. Au aneu cridant que només sou el 30% del 18%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa