Sarrià-Sant Gervasi, on viuen més regidors del nou ple de Barcelona

Nou Barris, sense representant a l'enquesta d'inici de mandat de la FAVB | El nou Ajuntament és més jove, menys paritari i amb majoria universitària

El plenari del nou Ajuntament de Barcelona, sorgit de les urnes del 26M, és més jove i menys paritari que l’anterior, amb majoria de titulats universitaris i amb una distribució residencial molt desigual. Fins a 10 regidors declaren que són veïns del districte de Sarrià-Sant Gervasi, en contrast amb els zero que viuen a Nou Barris segons l’enquesta d’inici de mandat de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB). Des de 2011 la revista de l’entitat, La Veu del Carrer, publica un retrat sociològic dels representants polítics dels barcelonins a partir del complet qüestionari que fa arribar a tots els grups.

Enguany els resultats han fet baixar la mitjana d’edat del plenari per sota del llindar dels 50 anys, però l’equitat de gènere s’ha reduït amb el canvi d’etapa. Han participat a l’enquesta 39 dels 41 regidors –falten Manuel Valls i Eva Parera, per dificultats de contacte–, que l’han contestada alguns amb molt detall i d’altres amb respostes més genèriques. Almenys 2 regidors –del PSC i de BComú– no viuen a Barcelona sinó a l’Hospitalet i el Masnou. Dos més asseguren que han estat buscant pis aquests dies: Elisenda Alamany ha acabat compartint pis a Gràcia i Celestino Corbacho no especifica si ha trobat ja un sostre fix a la capital. 

[r:2]

La resta expliquen que viuen a 9 dels 10 districtes: Sarrià-Sant Gervasi (10), l’Eixample (6), Ciutat Vella (5), Gràcia (3), Horta-Guinardó (3), les Corts (2), Sant Martí (2), Sants-Montjuïc (2) i Sant Andreu (1). I el districte que guanya per golejada presumeix de transversalitat amb electes de cinc partits diferents: 3 de JxCat, 2 de BComú, 2 d’ERC, 2 del PP i 1 del PSC. L’anterior mandat es va imposar l’Eixample amb 14 regidors, mentre que Sant Martí va quedar sense cap veí electe.

Pocs fills i segones residències

També crida l’atenció la vida familiar dels electes. Poques criatures en general i biaix d’edat en l’habitatge, la propietat només per als de més edat i el lloguer, concentrat en els més joves. Entre les respostes que revela La Veu del Carrer destaquen les segones residències de Josep Bou a Cerdanyola del Vallès i de Miquel Puig a Falset, els gustos pirinecs (Llessuí) del tinent de Seguretat, Albert Batlle, i les arrels de Montserrat Ballarín (Graus, a Osca). La regidora de Nou Barris, Marga Marí-Klose, prefereix Eivissa; mentre que el regidor de Presidència, Jordi Martí, diu que té una cabana al mig del bosc. 

[r:1]

El bagatge laboral previ a la política és heterogeni, tot i que hi ha molts dirigents de molt llarga trajectòria. Hi ha enginyers, periodistes, catedràtics, mestres… fins i tot dos funcionaris de carrera, una botiguera i un autònom. Només 5 asseguren que participen en associacions de veïns de la ciutat: Jordi Rabassa (BComú), Jordi Martí (JxCat), Montse Benedí (ERC), Jaume Collboni (PSC) i Paco Sierra (Cs), que milita a tres diferents. Òmnium Cultural, sindicats i entitats solidàries, en canvi, tenen molta prèdica. Els socialistes encapçalen el rànquing de titulars de mútues de salut i Ada Colau explica que ha hagut de portar el fill petit a una escola bressol privada perquè no li va tocar plaça a la pública. La majoria dels regidors té vehicle privat i cap es desplaça en patinet.

Més informació

Comentaris

    Jo 21/07/2019 11:22 am
    Un ajuntament de pijolàndia.
    JordiP 20/07/2019 11:42 pm
    Los "rojos" de Sarià-Sant Gervasi. Mentre tant, la premsa mesetària i el PSOE-psc segueixen amb l'absurd, esbiaixat i demodé ritornello de "la burgesia independentista de Pedralbes".

Nou comentari