Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Sants es revolta contra l’empresonament d’un veí a les protestes
  • CA

“La família del Carles no es mereix aquest calvari”, resumia micròfon en mà el portaveu de la concentració que aquest vespre s’ha celebrat a la plaça de Sants. Copsava l’esperit de la protesta perquè no calia explicar qui era el Carles ni qui era la família. Qui més qui menys, tothom els coneix. I els veïns de Sants, que han entès la gravetat dels fets d’immediat, s’han bolcat amb la crida a preparar una resposta a l’empresonament preventiu que afronta aquest veí del barri per haver participat en les protestes en suport a Pablo Hasél.

Centenars de persones s’han aplegat a dos quarts de set al carrer de Sants per escoltar el pla que s’ha començat a teixir per respondre, de manera conjunta, a la mesura excepcional que un jutjat ha imposat al Carles Sánchez. L’activitat serà frenètica, avisaven els organitzadors. Es crearan comissions per dividir les tasques de la lluita pública que comença avui mateix, hi haurà una manifestació aquest dissabte i ja s’ha llançat un manifest que aplega el suport de desenes d’entitats.

S’hi inclouen des de grans institucions com Òmnium Cultural fins a establiments icònics del barri, com el restaurant Terra d’Escudella o el mitjà La Directa. També grups polítics municipals, com Barcelona en Comú, Esquerra Republicana i Junts per Catalunya han fet costat a la indignació veïnal. Fins i tot des de l’àmbit de la música, amb piulades de Panxo, el cantant del grup Zoo, o el Diluvi s’ha condemnat la situació que travessa el Carles.

A l’acte també hi ha participat l’advocat d’Alerta Solidària Eduardo Cáliz, que és qui porta el cas de l’empresonat. El lletrat assegura que la decisió de l’ingrés a presó és “absolutament arbitrària” i assenyala motivacions “polítiques” i “no jurídiques” per tirar-la endavant. Aquesta mesura, de fet, reservada a delictes molt greus i situacions complexes no té cap fonament, segons Cáliz. “No hi ha cap circumstància objectiva que faci presumir que el Carles podria cometre algun delicte en cas de sortir en llibertat”, apunta.

D’entrada, l’advocat nega que l’acusat cometés els delictes que li atribueix la policia catalana, que assegura que el Carles va moure tanques de plàstic disposades al carrer i fer barricades per entorpir la circulació dels vehicles policials. A més, però, el representant d’Alerta Solidària apunta que aquests fets serien “irrellevants des d’un punt de vista penal” i que, com a molt, haurien d’acabar sent “una sanció administrativa”.

Finalment, després de la concentració popular, els participants han decidit fer una marxa pel barri com a símbol de l’inici de la resposta veïnal. El clam “Llibertat Carles” s’ha estès per tot de carrers de Sants. De moment, Cáliz anuncia que els pròxims dies presentaran un recurs perquè s’alliberi el veí.

Més notícies
Primer detingut de la 6a nit de protestes per Hasél / Jordi Borràs
Presó provisional per a un veí de Sants per protestar per Hasél
Notícia: Presó provisional per a un veí de Sants per protestar per Hasél
Comparteix
Es tracta d'un home anomenat Carles, de Sants, segons informa Alerta Solidària
5a nit d'aldarulls per l'empresonament de Hasél / Jordi Borràs
Una quinzena de manifestants per Hasél estudien denunciar els Mossos per agressió
Notícia: Una quinzena de manifestants per Hasél estudien denunciar els Mossos per agressió
Comparteix
Irídia i Alerta Solidària els donen assessorament legal | Alguns van rebre impactes de bales de foam, 3 d'ells al cap

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa