Sanitaris independentistes atenen a un simpatitzant de Vox ferit a la protesta antifeixista

També ha difós el vídeo d'un altre incident, obviant que la gravació mostra amb claredat que es tracta d'una baralla i no pas una agressió unilateral

La protesta antifeixista contra el míting de Vox, aquest dissabte al migdia, ha acabat amb aldarulls, 7 detinguts i 5 ferits. Un d’ells era un simpatitzant del partit ultra, que amb un amic ha creuat l’àrea de la concentració i hauria estat agredit per manifestants. El vídeo que ha gravat el seu company mentre era atès per personal sanitari s’ha viralitzat ràpidament per les xarxes socials i Vox l’ha fet servir per bastir un relat sobre la presumpta violència constant contra l’unionisme a Catalunya. 

Els Mossos d’Esquadra asseguren que els agressors serien “tres manifestants que han vist passar a una persona de signe oposat”, que ja han estat detinguts. Per altra banda, testimonis de l’agressió han assegurat al TOT Barcelona que l’enfrontament ha començat cap a la una quan els dos unionistes s’han apropat als concentrats “amb l’actitud provocadora”. En qualsevol cas, el SEM ha explicat que es tracta d’una persona “en estat menys greu que ha requerit trasllat a l’Hospital Clínic”.

[r:5]

No obstant, als vídeos difosos s’observa clarament com els qui atenen a l’home ferit són membres del SEM i també voluntaris de Sanitaris per la República, un col·lectiu independentista que s’ha autoorganitzat per assistir a tots els actes públics on poden haver-hi incidents. Se’ls identifica per les armilles i cascs de color groc fluorescent, amb una creu blanca al front. Porten sempre una farmaciola i banderoles altes perquè se’ls vegi des de lluny. 

El partit d’extrema dreta ha assumit a ulls clucs el relat del company de l’agredit, que assegura que els culpables són “els CDR”. Segons ha publicat el propi partit, els dos homes eren membres d’un col·lectiu afí a Vox que defensa que en cas de divorci no es doni la custòdia dels fills preferentment a les mares. 

Una altra baralla en un vídeo que es desmenteix sol

També ha difós un vídeo d’un altre incident, aquest sense ferits, a la mateixa zona. Malgrat els textos amb què es difon, la gravació mostra nítidament que es tracta d’una baralla i no pas una agressió unilateral i que almenys una de les presumptes víctimes unionistes és també agressora (minut 0:40).

 

Més informació

Nou comentari