Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Rosa Suriñach, nova incorporació d’ERC a l’Ajuntament
  • CA

Esquerra Republicana (ERC) torna a tenir la bancada completa de regidors, després de la renúncia de Miquel Puig, que marxa a formar part del Departament d’Economia de la Generalitat de Catalunya. Rosa Suriñach, que és experta en desenvolupament urbà i impulsora del Bicibús, serà l’encarregada d’ocupar el seu lloc a l’Ajuntament de Barcelona. Suriñach s’incorpora així a les files del partit líder de l’oposició després d’haver treballat onze anys al programa de Nacions Unides pels Assentaments Humans de l’ONU.

La nova regidora assegura que entra al projecte republicà per “donar veu a les autoritats locals en contextos globals, de collar els estats perquè dotin els ajuntaments pel que significa fer front al fenomen urbà, i de compartir experiències de ciutat treballant colze a colze amb ajuntaments”. Per la seva part, el líder d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall ha destacat que “pel que per la seva trajectòria professional i política està en condicions d’afegir al nostre projecte i a la visió de ciutat que estem construint”.

Impulsora del Bicibús

Rosa Suriñach és una de les impulsores del Bicibús, el projecte que convida als infants a anar a l’escola amb bicicleta de forma segura i estable. Durant la seva primera intervenció com a regidora, Suriñach ha destacat que “la transformació de les ciutat ha d’anar de la mà d’elements que tradicionalment no hem tingut tant en compte, com ara la salut o els infants”. La nova edil ha assegurat que ve a treballar de cara al que queda de mandat, però sense tancar les portes a continuar després de les eleccions: “Vinc a sumar i a començar a treballar en aquesta recta final de mandat que tenim ara i pel que vingui més enllà”.

Miquel Puig, rumb a la Generalitat

El passat dimarts, ERC va anunciat per mitjà d’un comunicat que el fins ara regidor Miquel Puig (ERC) feia les maletes cap a l’altre cantó de la plaça de Sant Jaume. Puig és el nou secretari d’Afers Econòmics i Fons Europeus a la conselleria d’Economia, que lidera Natàlia Mas al govern encapçalat per Pere Aragonès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa