Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC torna a guanyar les eleccions estatals a Barcelona

ERC ha guanyat les eleccions al Congrés aquest 10N a la ciutat de Barcelona. Amb el 100% escrutat, els republicans han quedat davant, amb un 20,95% del vot, tot i que el PSC ha quedat a prop amb un 19,93%: un punt percentual i més de 8.300 vots d’avantatge per a ERC. De fet, els republicans ja van ser els guanyadors a Barcelona el 28A, i aquesta victòria es repeteix avui i, sumat als vots recollits per Junts per Catalunya i la CUP, dona un resultat històric a l’independentisme en unes eleccions espanyoles a Barcelona.

[r:2]

 

En la tercera posició, hi ha En Comú Podem, amb un 15,64%, una mica per sota del 16,30% del 28A, tot i la gran implicació d’Ada Colau durant la campanya.  

Els segueix Junts per Catalunya, amb un 12,42%, que reccupera un punt i mig respecte del 10,86% dels resultats aconseguits fa sis mesos i mig. I la CUP –que queda en sisè lloc– irromp per primera vegada en unes eleccions al Congrés amb un 6,95% del vot emès, gairebé 57.000 paperetes.

El daltabaix de Cs: 55.000 vots menys que el 28A

En el cinquè lloc ha quedat el PP, amb un 9,49% del vot, que representa una clara recuperació en relació al 6,16% de fa mig any, en gran part amb vot recuperat de Cs. Perquè els d’Albert Rivera, que han quedat els penúltims, pateixen un greu daltabaix i passen d’un 11,69% a un 5,66%. En xifres absolutes, Ciutadans ha perdut més de 55.000 vots respecte de fa mig any, i obté només 2.800 vots més que Vox.

El de Santiago Abascal és el partit menys votat a la ciutat, amb un 5,32% de les paperetes: no creix ni dos punts respecte del 28A. De fet, Vox creix menys a Barcelona que en el conjunt de Catalunya i molt menys que en el global estatal. Nou Barris és el districte on augmenten més els seus vots i Gràcia on menys creix.

[r:1]

Aquest mapa dona una idea de com queden els resultats per districtes. ERC ha guanyat en 6 dels 10 districtes de la citutat. Pel que fa als altres quatre, un ha sigut per a Junts per Catalunya (Sarrià-Sant Gervasi) i els altres tres (Horta-Guinardó, Nou Barris i Ciutat Vella), per al PSC. Destaca el fet que tant Sant Andreu com Sant Martí, que el 28A van ser per als socialistes, aquest diumenge han caigut de la banda d’ERC.

[r:3]

 

 

Més notícies

Vox creix menys a Barcelona que a Catalunya i Espanya

Notícia: Vox creix menys a Barcelona que a Catalunya i Espanya
Comparteix
Sarrià Sant-Gervasi és el districte que dona més suport al partit d'ultradreta però a Nou Barris és on més creix el percentatge de votants

L’independentisme fa un resultat històric a Barcelona a les eleccions del 10N

Notícia: L’independentisme fa un resultat històric a Barcelona a les eleccions del 10N
Comparteix
ERC, JxCat i CUP superen per primera vegada el 40% del vot barceloní | La capital es va tornant independentista poc a poc als comicis del Congrés

Els resultats del 10N als districtes de Barcelona, en 10 gràfics

Notícia: Els resultats del 10N als districtes de Barcelona, en 10 gràfics
Comparteix
ERC guanya a 6 districtes, el PSC a 3 i JxCat es converteix en primera força a Sarrià-Sant Gervasi

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anna Cano a novembre 10, 2019 | 23:15
    Anna Cano novembre 10, 2019 | 23:15
    Si us plau, canvieu la foto !!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa