Vox creix menys a Barcelona que a Catalunya i Espanya

Sarrià Sant-Gervasi és el districte que dona més suport al partit d'ultradreta però a Nou Barris és on més creix el percentatge de votants

Una de les novetats en els resultats de les eleccions estatals és el canvi en el repartiment dels vots de la dreta espanyolista a la ciutat de Barcelona. Amb més del 99% escrutat, el PP recupera el tron com a més votat entre l’unionisme de dretes, desbancant Ciutadans, i Vox creix. Ara bé, el partit de Santiago Abascal no pot estar especialment satisfet a la capital catalana. Si bé al conjunt de l’estat espanyol, en la comparativa amb el 28-A, la formació d’ultradreta ha crescut 5 punts percentuals i ha estat la gran revelació, a Barcelona la pujada es queda en 1,94 punts. Una pujada que és inferior, fins i tot, a la que ha viscut Vox a Catalunya. Al territori català l’augment ha estat de 2,72 punts percentuals.

En l’anàlisi a nivell de districtes, Vox creix a totes les zones de Barcelona. Tanmateix, és a Nou Barris on el creixement percentual és més gran. Si als comicis de l’abril va aconseguir un 4,02% de suport, aquesta vegada puja més de tres punts i s’estableix en el 7,09%. Encara i així, el districte on convenç més percentatge dels electors segueix sent Sarrià Sant-Gervasi (7,94%). 

En la majoria de districtes, Vox creix al voltant dels dos punts percentuals. Tot i així, destaca com s’hi resisteix Gràcia. Si ja va ser el territori barceloní on menys es va votar a la formació d’ultradreta el 28-A, ara repeteix el mateix mèrit. Però, a més, el districte gracienc és també la zona on menys creix el partit d’Abascal. A les anteriors eleccions, un 2,17% dels votants van escollir Vox com a opció preferida. En canvi, aquesta vegada ho han fet un 3,27%. És a dir, tan sols creix un 1,20 punts percentuals.

La suma de Vox, C’s i PP els dona uns resultats lleugerament pitjors als del 28-A. Superen una cinquena part de tots els vots, però es queden justos. Els anteriors comicis estatals aplegaven un 21,22% del total de les butlletes electorals. En aquesta ocasió, però, sumen 20,47%, gairebé un punt menys. Una tendència contrària a la que han viscut els partits independentistes, que han aconseguit traspassar la barrera de més del 40% dels suports.

Comentaris

    Marc 12/11/2019 7:25 pm
    Sant Gervasi i Nou Barris, em ve al cap la famosa frase "els extrems oposats es toquen". En aquest cas extrems econòmics oposats on incultura i fatxenderia es solapen.

Nou comentari