Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vox creix menys a Barcelona que a Catalunya i Espanya
  • CA

Una de les novetats en els resultats de les eleccions estatals és el canvi en el repartiment dels vots de la dreta espanyolista a la ciutat de Barcelona. Amb més del 99% escrutat, el PP recupera el tron com a més votat entre l’unionisme de dretes, desbancant Ciutadans, i Vox creix. Ara bé, el partit de Santiago Abascal no pot estar especialment satisfet a la capital catalana. Si bé al conjunt de l’estat espanyol, en la comparativa amb el 28-A, la formació d’ultradreta ha crescut 5 punts percentuals i ha estat la gran revelació, a Barcelona la pujada es queda en 1,94 punts. Una pujada que és inferior, fins i tot, a la que ha viscut Vox a Catalunya. Al territori català l’augment ha estat de 2,72 punts percentuals.

En l’anàlisi a nivell de districtes, Vox creix a totes les zones de Barcelona. Tanmateix, és a Nou Barris on el creixement percentual és més gran. Si als comicis de l’abril va aconseguir un 4,02% de suport, aquesta vegada puja més de tres punts i s’estableix en el 7,09%. Encara i així, el districte on convenç més percentatge dels electors segueix sent Sarrià Sant-Gervasi (7,94%). 

En la majoria de districtes, Vox creix al voltant dels dos punts percentuals. Tot i així, destaca com s’hi resisteix Gràcia. Si ja va ser el territori barceloní on menys es va votar a la formació d’ultradreta el 28-A, ara repeteix el mateix mèrit. Però, a més, el districte gracienc és també la zona on menys creix el partit d’Abascal. A les anteriors eleccions, un 2,17% dels votants van escollir Vox com a opció preferida. En canvi, aquesta vegada ho han fet un 3,27%. És a dir, tan sols creix un 1,20 punts percentuals.

La suma de Vox, C’s i PP els dona uns resultats lleugerament pitjors als del 28-A. Superen una cinquena part de tots els vots, però es queden justos. Els anteriors comicis estatals aplegaven un 21,22% del total de les butlletes electorals. En aquesta ocasió, però, sumen 20,47%, gairebé un punt menys. Una tendència contrària a la que han viscut els partits independentistes, que han aconseguit traspassar la barrera de més del 40% dels suports.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Marc a novembre 12, 2019 | 19:25
    Marc novembre 12, 2019 | 19:25
    Sant Gervasi i Nou Barris, em ve al cap la famosa frase "els extrems oposats es toquen". En aquest cas extrems econòmics oposats on incultura i fatxenderia es solapen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa