Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els dos reductes de Barcelona que es mantenen fidels al PP

Si bé és cert que el Partit Popular ha recuperat força a Barcelona després de les eleccions d’aquest passat diumenge, analitzant els resultats més en profunditat, la candidatura encapçalada per Daniel Sirera només ha aconseguit liderar en vots en dues seccions censals del conjunt de la ciutat comtal. Els dos reductes dels populars, però, no es troben al mateix districte.

Per una banda, el PP ha guanyat a la zona dels afores del centre comercial de la Maquinista, al carrer Potosí, Cuzco, etc., del districte de Sant Andreu. En aquesta –secció censal 9– han aconseguit el 19,44% dels vots (111). I, per altra banda, també ha aconseguit la majoria dels vots en una illa de cases del districte de Sant Martí, concretament la que es troba entre els carrers de Huelva, Fluvià, Bac de Roda i la rambla de Guipúzcoa, al costat de la parada de metro de Bac de Roda. En aquesta –secció censal 112– han obtingut el 32,75% dels vots (188).

Ara bé, cal destacar que tot i només haver-se aconseguit mantenir líders en dues petites zones de la ciutat, els populars han complert el seu objectiu per aquests comicis. Sirera afrontava les eleccions barcelonines amb uns mínims històrics, dos únics regidors a l’Ajuntament. I, a part, dos regidors que Josep Bou -en aquell moment candidat al Consistori- va haver de suar de valent per no quedar-se fora. Aquest any, però, la tendència ha canviat i han aconseguit doblar els resultats anteriors, és a dir, quatre regidors a l’Ajuntament. Ara bé, tot i la representació perden la posició clau per governar.

Les dues illes d’ERC

De la mateixa manera que el PP només triomfa en dues zones de la capital catalana, el republicanisme sobreviu en dues illes de cases al districte de Ciutat Vella, al barri de la Barceloneta concretament. Es tracta de la secció censal 39, en què ERC obté el 20,99 % (76 vots) i de la número 40, en la qual s’imposa amb el 21,79 % (56 vots). En el seu cas, però, aquests resultats són més sorprenents, ja que el partit encapçalat per Ernest Maragall va ser el més votat a les eleccions del 2019. La galleda d’aigua freda que ha caigut a ERC els ha deixat amb 5 representants dels 11 que tenien fins ara.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa