Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Quants barcelonins poden votar a les eleccions del 28M

Recta final per a les eleccions municipals del 28M. Només queden deu dies per a la celebració dels comicis i els diferents partits estan immersos de Ple en una cursa electoral enguany especialment competida que determinarà qui serà el nou alcalde de Barcelona.

En paral·lel a aquesta disputa entre forces i al marge d’enquestes i pronòstics, la maquinària interna de l’Ajuntament de Barcelona està ultimant els darrers preparatius per poder celebrar en condicions les eleccions. El consistori compta amb 1.108.175 persones censades que tenen dret a vot a les eleccions del pròxim 28 de maig i que seran les encarregades d’escollir els 41 regidors que formaran la corporació municipal.

Segons recull l’ACN, enguany hi haurà un total de 301 col·legis electorals habilitats arreu de la capital catalana, amb 1.068 seccions censals i fins a 1.688 meses electorals diferents. En total 15.192 ciutadans, entre titulars i suplents, han estat seleccionats com a membres de taula. Pel que fa al material, s’han preparat 17.700.000 paperetes, 1.137.000 sobres, 2.182 urnes i 322 cabines. D’altra banda, la previsió és que es distribueixi mobiliari allà on es requereixi i que també es reparteixin kits de bolis i retoladors. Cal recordar que tot aquest dispositiu i tota la logística per garantir el correcte funcionament de la jornada electoral va a càrrec del Departament de Manteniment i Obres, que pertany a la Gerència de Recursos.

Dilluns es presenta el dossier preelectoral

Els electors podran escollir entre 24 candidatures que s’han presentat a les eleccions al municipi de Barcelona. El pròxim dilluns 22 de maig, el Departament d’Estadística i Difusió de Dades de l’Oficina Municipal de Dades publicarà un dossier preelectoral que recull les principals dades del cens i del procés. En concret, aquest informe incorpora els resultats obtinguts en les diferents eleccions locals, així com el conjunt d’enquestes publicades fins al diumenge 21 de maig.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa