Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Puigdemont i Tito Álvarez es fan una foto a Brusel·les amb lema contra Uber
  • CA

El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha visitat aquest dijous el president de la Generalitat a l’exili Carles Puigdemont a Brussel·les, amb qui s’ha fotografiat sostenint una armilla que diu ‘Fuck Uber’. En una publicació al seu compte de Twitter, el representant de l’associació de taxistes ha agraït a Puigdemont “la proximitat i el suport al sector del taxi”. Álvarez és a Brussel·les des de dimecres per defensar “la presumpció de laboralitat de la nova directiva de treballadors de la plataforma” i per a la mobilització de taxis europea.

Protesta de taxistes a Brussel·les

Al voltant de 700 taxistes de diferents països, inclòs l’estat espanyol, s’han manifestat aquest dijous a Brussel·les per demanar a les institucions de la Unió Europea (UE) posar límit a la plataforma Uber. Taxis de set països de la UE i d’altres Estats, com Suïssa, Mèxic i els Estats Units, han desfilat al voltant de la rotonda de Schuman, situada al costat de les seus de la Comissió Europea i del Consell de la Unió.

A més, diversos conductors i eurodiputats s’han concentrat a la mateixa rotonda per exigir regular l’activitat d’Uber, amb pancartes en què es podien llegir frases com “No deixin a Uber fer les lleis”. També s’han desplegat làpides en què es declarava la mort del taxi. La Comissió Europea va presentar al desembre la seva proposta de directiva per millorar les condicions laborals en plataformes digitals com Amazon o Uber, però perquè entri en vigor ha de rebre el vistiplau dels Estats membres i de l’Eurocambra, col·legisladors de la UE, durant un procés de negociació.

El passat 10 de juliol va sortir a la llum una investigació coneguda com a “Uber Files” (els “papers d’Uber” en anglès) del diari The Guardian i el Consorci Internacional de Periodistes de Recerca que va revelar una possible estratègia de l’empresa per entrar a mercats europeus a través de pràctiques il·legals i mecanismes de pressió a les autoritats, eludint sancions i duent a terme campanyes de desinformació.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Alejandro Montes a setembre 09, 2022 | 11:39
    Alejandro Montes setembre 09, 2022 | 11:39
    Dónde está la libre competencia? Ese impresentable no tiene derecho a opinar sobre nada, respecto a Catalunya, después de haber huido! Y los taxistas, ya está bien de amenazas a los ciudadanos y tanto favoritismo por parte de las “autoridades “

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa