El sector del taxi continua remogut. Més encara, després de conèixer el cas ‘Ubergate’, en què suposadament la companyia d’VTC va aprofitar les protestes del sector del taxi per mostrar-se com a víctimes de la violència dels taxistes. Les manifestacions dels taxistes contra l’arribada d’Uber a Europa van generar algunes escenes d’agressions contra alguns conductors d’Uber i els seus vehicles. Ara, una investigació periodística ha revelat que l’empresa va aprofitar aquestes imatges per guanyar-se l’empatia de la ciutadania i acostar-se als líders polítics.

Nova “gran mobilització” a Barcelona

Élite Taxi, el sindicat majoritari de taxistes, ha anunciat que reaccionarà i que avui mateix ha convocat la seva junta directiva per dissenyar una “gran mobilització” aquesta setmana. Mobilitzacions, assegura el sindicat, “contra l’Autoritat Catalana de la Competència per actuar com a braç executor d’Uber”.

Què és l’Ubergate?

Una investigació periodística internacional en què han participat mitjans com ‘El País’, La Sexta, la BBC, ‘The Guardian’ i també pel Consorci Internacional de Periodistes d’Investigació ha destapat que l’empresa Uber es va reunir amb l’ara president de la Generalitat, Pere Aragonès, quan aleshores era membre d’una comissió sobre economia col·laborativa. També ho van intentar amb qui presidia el Govern el 2014, Artur Mas, i La Moncloa, Mariano Rajoy, tot i que, segons ‘El País’, neguen que la reunió s’acabés produint.

De fet, la investigació explica que Uber apostava des del primer moment per treure rendiment de les imatges d’agressions o violència que es poguessin generar per part dels taxistes a Barcelona: “Seria molt potent tenir fotos de violència a Barcelona d’aquesta setmana i també d’altres incidents”, va escriure el director de Polítiques Públiques d’Uber per a Europa, l’Orient Mitjà i Àfrica, Mark MacGann.

Tot plegat, també amb polítics internacionals implicats, no només de l’Estat. I es coneix el cas justament fa pocs dies que Uber va anunciar el seu retorn a Barcelona com a servei de vehicles de transport amb conductors (VTC) amb una flota d’uns 200 cotxes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gironí a juliol 11, 2022 | 17:42
    Gironí juliol 11, 2022 | 17:42
    Doncs no us penseu, que hi ha cada taxista..... Fa cosa de sis anys vaig anar a Barcelona a acompanyar a la mare- de més de 90 anys- a visitar un familiar. Com que ens calia agafar un taxi, em vaig preparar per defensar-me dels espavilats que allarguen innecesariament el trajecte. I em va ser útil, però no per al que jo pensava. Clar i net: vaig haver d'indicar-li el camí per arribar a l'adreça indicada, ja que el conductor no en tenía la més mínima idea d'on parava. I si la cosa diuen qua va empitjorant.... ja em direu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa