Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Puigdemont reivindica el “vot únic en estèreo” i la “remuntada” per recuperar l’alcaldia a Barcelona
  • CA

Junts per Catalunya té clar que el seu principal vot potencial està pendent d’arribar d’entre els indecisos i d’una part dels que, segons han reflectit les enquestes les últimes setmanes, hauria escollit en un primer moment votar la llista d’ERC. “No hi ha vot dual”, ha remarcat l’expresident Carles Puigdemont en l’acte central de JxCat a Barcelona en referència als que volen confiar en la seva candidatura a Europa i en la de Maragall a Barcelona, “el que hi ha és un vot únic en estèreo” per apostar per “la llibertat”. En una reivindicació de l’esperit de “remuntada”, Puigdemont ha atacat el projecte dels republicans tot assegurant que “per a la ciutat del segle XXI” calen “lideratges del segle XXI”. Una línia que també han defensat amb força la número 2 de la llista municipal, Elsa Artadi, i l’expresident Artur Mas. “Aquells que no volen debats i s’amaguen tenen por a confrontar idees”, ha repetit l’exconsellera de presidència, tot referint-se al cara a cara que Ernest Maragall ha rebutjat.

Carles Puigdemont s’ha sumat a les crítiques contra l’actual govern de Barcelona en Comú i ha posat de relleu que quan governava Xavier Trias ell veia Barcelona “com la capital”, mentre que quan ho ha fet Ada Colau “s’ha preferit mirar a Madrid” per trobar la capitalitat. En un dels moments culminants del seu parlament, l’expresident ha exclamat: “A Madrid només tenim presos polítics i judicis”. 

Forn, l’home del consens

L’acte central de la campanya de Junts per Catalunya per les eleccions municipals a Barcelona, a més, ha tingut la particularitat d’haver-se celebrat a un espai, el Mercat de Sant Antoni, que el candidat de la llista ni tan sols ha pogut veure acabat. Així s’ha encarregat de recordar-ho Joaquim Forn, que sí ha pogut participar en el seu primer mítin des de la presó de Soto del Real a través de videoconferència. L’ha aprofitat per reivindicar la seva candidatura com la dels “grans consensos” i els projectes a “llarg termini”. Entre ells ha mencionat l’habitatge i la mobilitat sostenible com a principals objectius i ha defensat que el govern català té a tocar un acord amb el Banc Europeu d’Inversions per acabar la L9 del metro.

Molt més incisiva ha estat Artadi, que ha buscat les pessigolles tant d’Ada Colau com d’Ernest Maragall. Després de qualificar l’actual govern com un “desastre”, ha assegurat que “el Quim Forn us escolta molt millor des de la presó que l’actual Ajuntament”, a qui ha acusat de donar l’esquena a una part dels ciutadans i comerciants. “No han complert ni una sola de les seves promeses”, ha recalcat. En aquesta línia, la candidata de facto de JxCat ha repetit un dels hits de la campanya i ha mantingut que “per resoldre” la situació de la ciutat no són necessàries “polítiques dels anys 80 o 90”, sinó noves fòrmules. Un dard que portava el nom d’Ernest Maragall inscrit.

Colau, acusada de fer “retallades”

La número 3 de la candidatura de Forn, Neus Munté, s’ha centrat únicament en la competició amb Colau. “Si el mandat hagués durat més potser hagués marxat fins i tot l’alcaldessa”, ha etzibat, després de recordar que set dels onze regidors de l’equip de Barcelona en Comú no seguiran en el nou mandat. En aquest sentit, ha donat la volta a les crítiques que acostuma a rebre el seu partit en clau catalana i ha acusat l’equip municipal actual d’haver agafat el poder “amb un Ajuntament en superàvit” i haver-lo deixat “amb retallades”. 

A l’acte, on també s’ha passat un vídeo amb suports a Quim Forn –amb missatges que li han enviat personalitats que inclouen des de Pilar Rahola fins a un Joan BonaNit d’esquenes–, hi ha participat la dona del pres polític i candidat barceloní, Laura Masvidal. Emocionada des d’un primer moment, ha fet una crida a no oblidar el comportament d’un estat que quan permet “una videoconferència o una entrevista des de la presó” ho fa amb “la representació de l’aquí mando yo” i que, per tant, “no es pot anomenar democràtic”. 

Més notícies
Puigdemont guanyaria les eleccions europees a Barcelona
Notícia: Puigdemont guanyaria les eleccions europees a Barcelona
Comparteix
Lliures per Europa (JxCat) seria la primera força amb gairebé el 28% dels vots per davant d'Oriol Junques i Jordi Cañas
Puigdemont fa una crida a evitar el vot dual a Barcelona: “El 26M hi haurà 2 urnes i una papereta”
Notícia: Puigdemont fa una crida a evitar el vot dual a Barcelona: “El 26M hi haurà 2 urnes i una papereta”
Comparteix
El president a l’exili fa una connexió a tres amb Forn i Artadi i demana que els votants que el triïn a ell també votin JxCat a les municipals

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa