Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Puigdemont fa una crida a evitar el vot dual a Barcelona: “El 26M hi haurà 2 urnes i una papereta”
  • CA

Les enquestes indiquen que el 26 de maig, en les eleccions municipals i europees, hi podria haver vot dual a Barcelona: l’independentisme podria votar ERC per a l’Ajuntament i JxCat, amb la candidatura encapçalada per Carles Puigdemont, a l’Eurocambra. Així, a la ciutat guanyaria Ernest Maragall per a l’Ajuntament i el president a l’exili per a la UE. I això és el que es proposen evitar Puigdemont i l’equip de Joaquim Forn i Elsa Artadi.

Ha quedat clar aquest divendres al matí, amb una connexió a tres que ha permès Puigdemont, de de Waterloo, Forn, des de la presó de Soto del Real, i Artadi, des de la seu electoral de JxCat a Barcelona, a Gràcia, mantenir una conversa en directe davant de membres de la candidatura i periodistes, durant la qual Forn ha trasmès les salutacions “dels set presos” que hi ha a la mateixa presó, ja que Forcadell i Bassa són en un centre penitenciari de dones.

Puigdemont també ha expressat la seva emoció quan Artadi li ha donat pas per parlar des de Waterloo, en el moment de comunicar-se verbalment amb Forn per primera vegada des que l’exconseller d’interior va ser empresonat, el 2 de novembre del 2017.

El president a l’exili ha fet una crida a votar JxCat en les dues urnes del 26M. “És important el missatge perquè dia 26 anem a Europa acompanyats de Barcelona. Imagineu-vos la cara dels europeus, que no ens volien escoltar, el dia que tres candidats que volien treure de les llistes siguin eurodiputats i que un pres polític sigui alcalde de Barcelona”, ha dit.

I ha demanat: “La gent veurà dues urnes, però ha de saber que ha de triar una sola papereta”, la papereta del mateix partit, amb noms diferents, per a una urna i per a l’altra.

Des de Soto, Forn ha respost. “T’agraeixo molt aquest missatge. Estem treballant, tenim una candidatura important que fa molt bona feina, hem de fer un darrer esforç, perquè encara hi ha molta gent a convèncer. És important anar buscant el vot un per un, com sempre hem fet, passant el rasclet, perquè hi ha molts indecisos. Demano la màxima mobilització·, ha dit.

Artadi, des de l’escenari, ha assegurat que a Barcelona “la gent demana un canvi”, i que el 26M el vot ha de ser “per les llibertats, pels drets”. “Volem fer una ciutat millor, però també un país millor, amb un alcalde independentista, un pres polític. Per això, voteu el Quim Forn, feu-lo alcalde i el 15 de juny serà alcalde”.

Malgrat el que diuen els sondejos, tant Forn com Artadi han volgut llançar un missatge d’optimisme. “Tenim moral de victòria, anem a les eleccions a guanyar”, ha dit abans d’anunciar que se li havia acabat el temps de la connexió des de la presó. “Em venen a buscar”, ha dit per segona vegada, després d’una primera falsa alarma que ha conclòs amb un “dos minuts més”.

La seva número dos, que està actuant en la majoria d’actes polítics com la cap de llista de facto, ha advertit: “Som l’única candidatura que va cap amunt, estem en ple efecte remuntada”, ha assegurat.

La promesa d’Artadi a Forn

I per acabar d’aixecar la moral de la tropa, a part de fer notar que Forn duia a la solapa de l’americana el pin de regidor de l’Ajuntament –n’ha estat a l’oposició i al govern, amb Xavier Trias com a alcalde–, Artadi ha fet una promesa: “Hi ha 45 minuts a peu des de l’estació de Sants fins a la plaça Sant Jaume. Quan arribis des de Soto del Real per ser alcalde, els que t’haurem votat et vindrem a buscar i anirem tots junts fins a l’Ajuntament perquè hi recullis la vara d’alcalde el 15 de juny”, ha anunciat.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa