Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Bonet sobre l’entrada dels Comuns: “No farem dues negociacions en paral·lel”

El PSC seguirà governant en minoria. La primera tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, s’ha referit aquest dimecres a la condició que han posat els Comuns per poder aprovar els pressupostos, que passaria per una ampliació de l’executiu en un acord a tres bandes amb ERC. En una roda de premsa celebrada aquest migdia, Bonet ha replicat que l’acord “que toca ara” és el d’ordenances i pressupostos i ha assegurat que ja s’han iniciat converses formals amb tots els grups amb representació al consistori per poder tirar endavant els nous comptes municipals i que de moment o té constància d’una resposta negativa per part de cap formació.

“Hem de treure aquest trimestre els pressupostos sí o sí. El que no podem fer és dues negociacions en paral·lel“, ha assenyalat la primera tinenta d’alcaldia socialista, que considera que ja hi haurà temps per discutir una possible ampliació del govern, que actualment és de només deu regidors.

Pressió dels Comuns per iniciar converses

Bonet ha volgut d’aquesta manera fer referència a la pressió que Barcelona En Comú ha tornat a traslladar a l’executiu aquest mateix dimecres al matí, quan el seu portaveu Jordí Martí ha assegurat que el pacte a tres bandes amb ERC era una condició prèvia necessària per poder donar llum verda als comptes municipals i ha emplaçat els socialistes a fer el pas per “deixar d’administrar la ciutat i començar a governar-la”.

“Per a nosaltres no hi ha pressupost sense acord de govern. No podem obrir el cicle pressupostari si no estem treballant en una gran coalició d’esquerres per governar la ciutat. Em sembla que la provisionalitat s’hauria d’acabar de manera immediata. No és difícil arribar a aquest acord, però hi ha d’haver sobretot voluntat d’acostar-se”, ha assenyalat aquest matí Martí, que ha confirmat que s’han produït converses informals tant amb el PSC com amb els republicans, però que encara no s’ha posat sobre la taula cap proposta concreta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa