Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Comuns supediten el pressupost al pacte per ampliar un govern “provisional”

Continua la pressió dels Comuns al PSC per tancar un acord de govern abans del pressupost. El portaveu del grup de Barcelona En Comú, Jordí Martí, ha assegurat aquest dimecres en una roda de premsa des de l’Ajuntament que el pacte a tres bandes amb ERC és una condició prèvia necessària per poder donar llum verda als comptes municipals i ha emplaçat els socialistes a fer el pas per “deixar d’administrar la ciutat i començar a governar-la”.

“Per a nosaltres no hi ha pressupost sense acord de govern. No podem obrir el cicle pressupostari si no estem treballant en una gran coalició d’esquerres per governar la ciutat. Em sembla que la provisionalitat s’hauria d’acabar de manera immediata. No és difícil arribar a aquest acord, però hi ha d’haver sobretot voluntat d’acostar-se”, ha assenyalat Martí, que ha confirmat que s’han produït converses informals tant amb el PSC com amb els republicans, però que encara no s’ha posat sobre la taula cap proposta concreta.

El portaveu ha afegit que ja han traslladat aquestes condicions a l’executiu encapçalat per Jaume Collboni i ha remarcat la importància de poder tancar un acord abans del mes d’octubre, quan ha de començar l’aprovació de les ordenances municipals. “No vull posar dates, però estem sorpresos que encara no hàgim començat a negociar. Ja han passat moltes setmanes des de la investidura i encara no hem avançat en la construcció del govern”, ha lamentat Martí, que veu a l’alcalde “no molt lluny de l’acord”, però que assegura que no acaba de “fer el pas”.

Pacte “contra natura” i una oportunitat única

En aquest sentit, els Comuns veuen força improbable que el PSC acabi tancant un pacte de govern amb Junts que seria “contra natura” i creuen que Barcelona té la suficient importància com per ser “independent” i no ser subsidiària de les dinàmiques i les negociacions estatals. “Els resultats electorals no els belluga una negociació a nivell espanyol. Barcelona és probablement l’única gran ciutat que pot tenir un govern d’esquerres, jo no deixaria passar aquesta oportunitat”, ha sentenciat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa