Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El PSC copia un eslògan d’ERC per a la campanya de Collboni a Barcelona
  • CA

El PSC ja té candidat oficial per a les eleccions municipals del 28M a Barcelona. Jaume Collboni, que també tè eslògan electoral a punt: “La Barcelona del Sí”. Collboni, que finalment no ha hagut d’enfrontar-se a cap rival intern del PSC i ha tingut via lliure per proclamar-se en solitari, ha explicat que va arribar a la política barcelonina el 2015 quan gairebé ningú no apostava pel PSC a la ciutat, però que ara, set anys després, “es troba a les portes de l’alcaldia”. Certament, les enquestes donen al PSC la possibilitat de ser el partit més votat, amb un frec a frec on també hi ha ERC i els Comuns. Tant és així que tant el candidat republicà com el socialista plantegen el 28M com un combat entre totes dues formacions.

L’eslògan d’Alfred Bosh, literalment

Però l’equip de campanya de Jaume Collboni no ha fet gaire hemeroteca a l’hora de triar eslògan de campanya… Perquè “La Barcelona del Sí” és, literalment, l’eslògan que va triar ERC el 2015 per al seu candidat, Alfred Bosh. ERC, que fa set anys es va presentar conjuntament amb Moviment d’Esquerres-Bcn Ciutat Oberta, Avancem i Catalunya Sí, dibuixava una “llista del Sí, la que representa la Barcelona experta, pencaire i creativa”. “Representem la Barcelona optimista, lliure, amb talent, neta i sobretot justa, socialment justa”, assegurava aleshores l’alcadable republicà.

Aquell Sí tenia també, en el cas dels republicans, una referència clara a la consulta del 9N del 2014, en què 1,8 milions de catalans havien votat, de forma no vinculant, sí la independència.

Campanya electoral d’ERC a Barcelona el 2015 TOT BARCELONA

En el cas de Collboni, ofereix una ciutat “neta, endreçada, segura, pròspera i dialogant”. I una Barcelona que digui sí als grans esdeveniments -esportius o grans infraestructures- que l’actual soci de govern, els Comuns, mira d’evitar.

Un eslògan del PSC que està lluny del d’altres campanyes exitoses del partit, com el “si tu no hi vas, ells tornen”, encunyat per José Zaragoza i Miquel Iceta per a la campanya de Carme Chacón del 2008, que va fer fortuna per combatre l’alta mobilització de la dreta.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Victor a novembre 06, 2022 | 18:55
    Victor novembre 06, 2022 | 18:55
    Però aquests tios no són ja al govern Municipal ? i què han fet fins ara ? prendre'ns el pèl ?
  2. Icona del comentari de: Barceloni fastiguejat. a novembre 07, 2022 | 08:04
    Barceloni fastiguejat. novembre 07, 2022 | 08:04
    Doncs si. Ens estan prenent el pèl i seguiran prenent-nos-el, perquè ben segur que tornaran a sortir elegits. És clar que no pas amb el meu vot, però sortiran.
  3. Icona del comentari de: en fi a novembre 07, 2022 | 10:35
    en fi novembre 07, 2022 | 10:35
    el culboni, és un llepaculs, sense ofici ni benefici,

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa