Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ernest Maragall (ERC) situa Collboni com el rival a batre a les municipals
  • CA

Ni l’alcaldessa Ada Colau ni una hipotètica llista de JxCat liderada per Xavier Trias. El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, té clar que el seu màxim rival a les pròximes eleccions municipals serà el líder del PSC, Jaume Collboni. Així ho ha apuntat aquest dissabte en una entrevista a l’ACN, on ha remarcat que els comuns representen un projecte polític esgotat “i que ja no dona més de si”.

“Això serà una cursa apassionant entre el continuisme de Collboni i el projecte d’ambició i transformació de la ciutat d’ERC”, ha assegurat Maragall, que considera que tant els republicans com el PSC proposen “dues alternatives d’organització, de concepte i d’oferta política que mereixen ser contrastades i que la ciutadania decideixi entre elles”.

El líder d’ERC al consistori barceloní ha evitat donar detalls concrets del programa que presentaran per al 28M, però ha insistit que la prioritat és fer que la ciutat funcioni, ja que “avui dia no ho fa”. En aquest sentit, Maragall ha situat la seguretat, la mobilitat i la neteja com els tres àmbits essencials que caldrà abordar. “En l’ordre que es vulgui, però són tres conceptes cabdals”, ha precisat el republicà, que també ha parlat de “crear ciutat” i “arriscar” en aspectes com el creixement de la capital catalana, l’aeroport o el transport públic metropolità.

Collboni, candidat oficial del PSC

Jaume Collboni ja és oficialment el candidat del PSC per a les pròximes eleccions a l’alcaldia de Barcelona. Els socialistes han proclamat aquest dissabte al matí l’actual primer tinent de l’Ajuntament com a cap de llista en un acte a les instal·lacions de l’INEFC que ha comptat amb la participació de mig miler persones.

En el seu primer discurs com a candidat del PSC per al 28M, Collboni s’ha mostrat convençut que guanyarà els comicis i ha assegurat que no es presenta per “fer de crossa” ni per facilitar l’alcaldia a ningú, en una clara referència a l’actual batllessa, Ada Colau, amb qui comparteix executiu. “Són unes eleccions transcendentals, entre la Barcelona de l’acord o la que imposa, l’estable o la incerta”, ha insistit el líder socialista, que considera que s’ha d’obrir una nova etapa en el futur de la ciutat que fugi de les “divisions del procés”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa