Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El PSC acusa els Comuns d’estar absents als barris
  • CA

El PSC visitava aquesta tarda Sant Andreu, un bastió de l’esquerra a la ciutat de Barcelona. Feu socialista durant molts anys, el barri andreuenc ha caigut en mans d’Ada Colau en les últimes eleccions. Jaume Collboni n’és conscient i ha aprofitat per llençar missatges ocults als Comuns un cop i un altre. Al Centre Cultural dels Catalanistes, a tocar de l’acabat de reformar carrer Gran de Sant Andreu, el líder socialista ha retret, sense mencionar-la, l’absència de l’actual regidora del districte, Lucia Martín (BComú), als carrers del barri, i ha carregat amb duresa contra el ‘porta a porta’, el gran projecte dels Comuns que aixeca polseguera en un sector del barri.

Les crítiques a la regidora han sobrevolat gairebé tots els parlaments. “Alguns regidors són recordats per la seva essència, d’altres per la seva absència”, s’ha dit només començar. En aquesta línia, tots els parlaments han posat de manifest la importància dels barris. El primer, Lluís Rabell, que ha recordat que recollirà “36 o 40 llibretes” amb propostes veïnals. Després, la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, gran convidada de la nit, ha citat l’omnipresent Jordi Hereu. “Quan visitava ciutats sempre demanava per visitar els barris”, ha comentat. I per últim Collboni: “S’ha acabat això de tenir regidors desconeguts al territori”, ha dit abans d’anunciar un Pla de Manteniment als Barris.

Batet ha acompanyat Collboni en l'acte d'aquest divendres | PSC
Batet ha acompanyat Collboni en l’acte d’aquest divendres | PSC

El nou pla contempla una inversió de 150 milions d’euros que pretén impulsar millores de paviment, voreres, escales, escocells o altres elements. La proposta inclou la creació, en els primers cent dies de mandat, d’una base de dades que incorporarà un diagnòstic de la situació actual i una Agència de Manteniment als Barris, que treballarà en coordinació amb els districtes. Aquesta inversió seria independent a la del Pla de Barris que va prometre Collboni només començar la campanya i que estaria dotat amb 300 milions d’euros.

Reivindicació de l’esquerra

Meritxell Batet, gran convidada de la tarda, també ha parlat de “justícia social”, de “consens” i ha elogiat l’equip de Jaume Collboni. “Saps bé que els grans lideratges es multipliquen quan ets capaç d’envoltar-te de gent potent”, li ha dit al candidat. Collboni ha recollit el guant i li ha tornat l’elogi. “La Meritxell és un pedazo de política. Una dona que té la capacitat de defensar la dignitat del bressol i la representació de la democràcia, posant ordre i tapant la boca d’aquells que volen desprestigiar les institucions”, ha dit poc després d’agafar-li el relleu ballant la cançó de la campanya. “Ballarem el 28 de maig!”, ha dit just el dia que Colau ha presentat la seva rumba.

Collboni ha situat Batet com una persona clau per controlar els discursos de la dreta a l’Estat. De fet, l’aterratge de la presidenta del Congrés en campanya ha servit per fer valdre el costat més progressista del PSC. “Som la força d’esquerres hegemònica a Catalunya i Barcelona”, ha recordat Collboni, que també ha retret la manera de fer dels Comuns. “No cal tants números ni tantes teories, cal sentit comú, proximitat i resoldre els problemes de la gent”, ha comentat.

Crítiques al ‘porta a porta’

La militància, força entusiasmada amb totes les declaracions del seu candidat, ha aplaudit amb força les crítiques al ‘porta a porta’. Collboni ha lamentat la manca de cintura dels Comuns amb aquest sistema de recollida de la brossa innovador. “L’important no és que tinguis raó”, ha indicat. “Si el ‘porta a porta’ no ha millorat el reciclatge ni la gent del barri s’ha de canviar”, ha conclòs. Segons l’Ajuntament, s’ha assolit un 76% de recollida selectiva amb el nou model. En tot cas, xifres a banda, malgrat que l’associació veïnal n’està a favor, el consistori no ha aconseguit convèncer a una part important del barri.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a maig 20, 2023 | 14:17
    JordiP maig 20, 2023 | 14:17
    La hipocresia d'aquest senyor és desmesurada. Ahora canta el "jo no he sigut" a plena veu, però desafina. Oblida (i voldria fer oblidar) que porta la tira d'anys col·laborant amb l'alcaldesa que ahora blasma descaradament i sense pietat. Ens considera uns imbècils, potser? Com podríem votar un poca solta com aquest? Ja està bé de remunerar inútils que només saben que estendre la mà per cobrar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa