Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Prohibeixen una concentració per la “llibertat” dels presos polítics durant la campanya
  • CA

La Junta Electoral de Barcelona ha prohibit les concentracions del col·lectiu Enriqueta Gallinat, que des de fa més de tres anys es reuneix cada dia a la cruïlla del carrer Comte Urgell amb l’avinguda Roma, al barri de la Nova Esquerra de l’Eixample, per reclamar la llibertat dels presos polítics i visibilitzar “la injustícia i la repressió de l’estat espanyol”. Representants del col·lectiu han explicat al TOT Barcelona que recorreran la decisió.

Segons l’escrit de la Junta Provincial, l’Associació Cultural Francesc Layret –impulsora de les concentracions i qui s’encarrega de gestionar els permisos– no es podrà manifestar entre l’1 i el 12 de febrer perquè les seves demandes, “si bé no tenen pròpiament un contingut electoral, indirectament sí tenen un contingut polític”. Pel que fa al 13 i al 14 de febrer, la concentració també estarà prohibida perquè es tracta de “les jornades de reflexió i votació”.

El col·lectiu Enriqueta Gallinat va començar a manifestar-se de manera espontània el 5 de novembre del 2017 i des de llavors no han fallat ni un sol dia. L’acció comença a dos quarts de nou cada dia i s’allarga mitja hora. De manera habitual, voregen les 40 persones. Mentre alguns comencen a clamar “llibertat” pels presos i les preses, altres acaben de penjar les pancartes per a l’ocasió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa