Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Prohibeixen una concentració per la “llibertat” dels presos polítics durant la campanya

La Junta Electoral de Barcelona ha prohibit les concentracions del col·lectiu Enriqueta Gallinat, que des de fa més de tres anys es reuneix cada dia a la cruïlla del carrer Comte Urgell amb l’avinguda Roma, al barri de la Nova Esquerra de l’Eixample, per reclamar la llibertat dels presos polítics i visibilitzar “la injustícia i la repressió de l’estat espanyol”. Representants del col·lectiu han explicat al TOT Barcelona que recorreran la decisió.

Segons l’escrit de la Junta Provincial, l’Associació Cultural Francesc Layret –impulsora de les concentracions i qui s’encarrega de gestionar els permisos– no es podrà manifestar entre l’1 i el 12 de febrer perquè les seves demandes, “si bé no tenen pròpiament un contingut electoral, indirectament sí tenen un contingut polític”. Pel que fa al 13 i al 14 de febrer, la concentració també estarà prohibida perquè es tracta de “les jornades de reflexió i votació”.

El col·lectiu Enriqueta Gallinat va començar a manifestar-se de manera espontània el 5 de novembre del 2017 i des de llavors no han fallat ni un sol dia. L’acció comença a dos quarts de nou cada dia i s’allarga mitja hora. De manera habitual, voregen les 40 persones. Mentre alguns comencen a clamar “llibertat” pels presos i les preses, altres acaben de penjar les pancartes per a l’ocasió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa