Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
JxCat i Cs exigeixen a Colau que aturi per complet el porta a porta
  • CA

Els grups municipals de JxCat i Cs han exigit a l’Ajuntament de Barcelona que aturi per complet el porta a porta a Sant Andreu perquè consideren que falta “consens” amb la ciutadania per implementar amb garanties el nou sistema. Aquest matí, el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha confirmat que el govern municipal ha decidit posposar la segona fase del desplegament del porta a porta al barri andreuenc per buscar un “acord polític” que permeti homogeneïtzar el sistema a tota la ciutat.

La presidenta de JxCat a l’Ajuntament, Elsa Artadi, ha celebrat les modificacions anunciades pel govern municipal, però critica que només es tracta d’una “rectificació parcial” i ha exigit l’aturada total perquè “encara són necessàries més garanties que assegurin un bon funcionament i més consens amb la ciutadania”. Per la seva banda, la presidenta del grup municipal de Cs, Luz Guilarte, ha denunciat el “nyap” del nou sistema, que atribueix al “desgovern de Colau i Collboni”, i assegura que l’única “solució efectiva” és la retirada definitiva.

A més, Artadi ha denunciat que l’anunci de Badia de bonificar un 20% la taxa de recollida de residus per als veïns de Sant Andreu que més i millor reciclin incompleix l’acord aprovat a la Comissió d’Economia del passat mes de juliol que obligava el govern municipal a rebaixar la taxa en un 50%. La presidenta de JxCat a Barcelona també ha criticat que l’Ajuntament “ignori” els veïns de Sarrià, que fa tres anys que tenen el porta a porta al barri i han quedat exclosos de les bonificacions, segons ha explicat Badia, perquè no hi ha un sistema d’identificació individual que permeti saber quines llars reciclen més.

ERC celebra la suspensió

Per la seva banda, el grup municipal d’ERC ha celebrat que el govern municipal hagi optat per suspendre la segona fase del porta a porta i ha reclamat un calendari concret per desplegar el porta a porta a la ciutat. “Sempre hem defensat que el ‘porta a porta’, ben aplicat, és un model necessari i de futur”, asseguren fonts dels republicans, que consideren que la reculada de l’Ajuntament és una constatació del “fracàs absolut” de comuns i socialistes, molt dividits sobre com s’ha d’implementar el nou sistema de recollida.

Collboni: “Ampli marge de millora”

Dins del govern municipal, el PSC ha donat mostres d’escepticisme amb un sistema de retirada d’escombraries que ha acabat identificant-se com una mesura dels comuns. El primer tinent d’alcalde i líder socialista de l’Ajuntament, Jaume Collboni, ha afirmat en una piulada a Twitter que el porta a porta disposa d’un “ampli marge de millora”.

En aquest sentit, Collboni ha defensat que s’aturi la segona fase del desplegament del nou sistema de recollida de la brossa per “repensar” el model, discutit per les nombroses crítiques que ha rebut de veïns i entitats. “Avancem cap a un sistema de recollida més sostenible però ho farem amb la complicitat del territori per garantir-ne l’èxit“, ha reblat el tinent d’alcalde.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Serafi Bandarra i grataconys a octubre 09, 2021 | 09:17
    Serafi Bandarra i grataconys octubre 09, 2021 | 09:17
    A Sarria no se com será, pero a Sant Andreu fot fastic anar pels carrer plen de bosas de "no recollit"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa