Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
65 policies investigats encara per l’1-O a Barcelona cinc anys després
  • CA

La causa judicial que investiga les càrregues de l’1-O a Barcelona arriba al cinquè aniversari de la votació amb 65 agents de policia investigats i en la fase final de la instrucció del cas, que previsiblement es jutjarà els propers mesos, informa Europa Press.

El Jutjat d’Instrucció 7 de Barcelona, ​​que s’encarrega del cas, decidirà en els propers mesos quins d’aquests agents aniran a judici i amb quines acusacions, i segons un comunicat d’Irídia amb motiu del cinquè aniversari de l’1-O aquell dia hi va haver més de 450 conductes desproporcionades que es van traduir en violència policial”, cosa que recolzen amb una pericial encarregada juntament amb les altres actuacions populars de la causa, Òmnium i ANC.

La causa de Roger Español

Aquesta causa uneix la investigació de totes les càrregues de l’1 d’octubre del 2017 a diferents escoles de Barcelona, ​​i el cas de Roger Español, que va perdre un ull a causa de l’impacte d’una bala de goma, s’instrueix en una causa a part a el mateix jutjat.

A la causa que afecta Espanyol estan processats un agent que va disparar tres vegades –el tercer és el que suposadament va causar la lesió– i el responsable del dispositiu a l’Escola Ramon Llull, tots dos per un presumpte delicte de lesions greu.

Alhora, Espanyol està processat en la mateixa causa per un presumpte delicte d’atemptat contra els agents al llançar una tanca metàl·lica cap a un policia, sense fer-lo malbé.

L'activista ferit de l'ull Roger Español, en imatge d'arxiu / Alan Ruiz (ACN)
L’activista ferit de l’ull Roger Español, en imatge d’arxiu / Alan Ruiz (ACN)

Les proves pericials que s’han fet durant la instrucció han fet concloure al jutge que la pilota primer “xoca primer a terra i rebota en direcció” a Espanyol, i en un vídeo dels fets se sent com el responsable de l’operatiu va donar l’ordre de disparar.

Amb el vídeo, el jutge ha identificat la trajectòria de la pilota de goma i ha identificat l’agent que va fer el tret, i en la interlocutòria de processament el jutge va assenyalar que el policia “ja que no es respecta la distància mínima de 25 metres ni existeix la situació excepcional, amb agressions directes i de perillositat extrema exigida per al tret de pilotes a distància inferior a la citada”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a octubre 01, 2022 | 16:17
    Ricard octubre 01, 2022 | 16:17
    Aquesta no és una notícia local de Barcelona. Els fets són de repercussió nacional.
  2. Icona del comentari de: SANTI a octubre 01, 2022 | 18:07
    SANTI octubre 01, 2022 | 18:07
    A ESTE PASO LOS VAN A CONDENAR PARA EL 2050, CUANDO CRIEN YA MALVAS !!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa