Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Polèmica per una acusació de racisme a la Guàrdia Urbana
  • CA

Jordi Martí Galbis, portaveu del grup municipal de Junts, ha utilitzat el seu compte de Twitter per posicionar de manera explícita el partit a favor del cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona, arran de la polèmica sorgida durant l’acte de lliurament de les Medalles d’Honor de la ciutat. Martí Galbis ha piulat que “davant les greus acusacions d’un representant de SOS Racisme i del silenci del govern Ada Colau i Jaume Collboni”, esmentant-ne els respectius comptes, “expressem el nostre suport a la Guàrdia Urbana”.

Els fets es van produir ahir al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, on un representant de SOS Racisme va declarar que “la Guàrdia Urbana continua participant en batudes racistes que persegueixen persones per la seva aparença, en nom d’una suposada inseguretat i afecten també aquelles persones a les quals el sistema condemna a estar en una situació administrativa irregular”.

Jordi Coronas (ERC) confia en el compromís del cos

A Twitter ahir també es va pronunciar Jordi Coronas, regidor d’ERC a Barcelona, que va admetre que “escoltar el qüestionament sobre les actuacions de la Guàrdia Urbana no és una cosa que m’agradi. Res és perfecte però no tinc dubte del compromís del cos i de la resta dels funcionaris municipals amb els drets humans”.

El tuit de Martí Galbis ha generat la resposta en forma d’agraïment de CSIF Guàrdia Urbana, central sindical independent i de funcionaris de la Urbana, que ha recordat que “els drets humans són la base de tota carta magna d’un país democràtic i el nostre ho és! Les policies catalanes, totes, basen les seves actuacions en aquest ordenament jurídic. Lamentem els prejudicis”.

Aquesta central sindical ha presentat una instància a Colau en què assegura que, “d’ençà la seva creació el 1843, mai cap membre de la Urbana ha estat condemnat per via penal per actes racistes” i apel·la Colau a condemnar aquestes declaracions. CSIF Guàrdia Urbana ha expressat a Twitter el seu temor que aquestes paraules caiguin en l’oblit “com si no hagués passat res” i lamenta que “a la casa de tots es profereixin comentaris plens de prejudici i odi”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa