Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El cap de la Urbana demana no utilitzar la seguretat com a “arma política”
  • CA

El cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, l’Intendent Major Pedro Velázquez, ha fet aquest dimarts una crida a no utilitzar la seguretat com “arma política”. En una entrevista al programa Cafè d’Idees de RTVE, el màxim responsable del cos policial barceloní ha assegurat que la capital catalana és una ciutat “segura” i ha emplaçat els diferents partits a no magnificar l’activitat delictiva.

“Moltes persones reben un missatge negatiu. A vegades sembla que només passin coses aquí. Això també passa en altres ciutats, però tenim la sensació que estem molt focalitzats en Barcelona”, ha apuntat Velázquez, que considera que la capital catalana està afrontant els mateixos reptes de seguretat que la resta grans ciutats europees. Sobre aquest ús polític de la seguretat, el cap de la Guàrdia Urbana ha assegurat que és una “arma de doble tall”: “Si ens queixem de la seguretat, però enviem el missatge que Barcelona és insegura, això genera un impacte emocional difícil de gestionar”.

En aquest sentit, Velázquez ha recordat que els fets delictius han disminuït un 16% respecte a les dades registrades l’any 2019, si bé ha reconegut que han detectat un augment en les agressions per arma blanca. De fet, la Urbana ha comissat des del passat mes de gener 1.720 objectes contundents o armes blanques a Barcelona, un 70% més que fa tres anys, abans de l’esclat de la pandèmia del coronavirus.

Suport polític “rotund”

El màxim dirigent del cos policial també ha aprofitat l’entrevista per esvair rumors i ha remarcat que sent un suport “rotund” per part de l’alcaldessa Ada Colau. “Hi ha un perímetre tècnic en el qual jo puc prendre decisions que no són qüestionades des de l’àmbit polític. El marge en aquest sentit és molt ampli”, ha insistit Velázquez, que també ha valorat positivament l’augment d’agents del cos fins als 3.500 i la bona coordinació amb els Mossos d’Esquadra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa