Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Llum verda inicial a congelar impostos pel 2022
  • CA

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment la proposta d’ordenances fiscals del 2022 amb el vots favorables de BComú i PSC i l’abstenció d’ERC, que ha permès la tramitació de les ordenances, tot i que ha estat molt crític amb el govern municipal. La resta de l’oposició hi ha votat en contra. L’aprovació final s’ha de votar al ple del desembre.

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha defensat que la proposta del govern municipal suposa congelar els impostos municipals de cara a l’any vinent, però ha assegurat que això no llastrarà la capacitat de l’Ajuntament de posar les bases per la recuperació econòmica i lluitar contra les desigualtats socials a la ciutat.

La regidora de Comerç, Montse Ballarín, ha assegurat que el govern municipal està disposat a “parlar de tot” i ha emplaçat tots els grups de l’oposició a negociar per aprovar les noves ordenances. Ballarín ha reconegut que la sentència del Constitucional que anul·la part de l’impost de plusvàlua, que a Barcelona suposa uns ingressos de 180 milions d’euros, és un “cop molt dur”, però ha garantit que el govern espanyol està buscant una solució per no deixar els ajuntaments sense uns ingressos vitals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa