Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Plantada de l’oposició per protestar per les absències de Collboni
  • CA

Protesta gràfica de la majoria de l’oposició contra el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni. Els membres de Junts, Cs, PP, Barcelona pel Canvi i la regidora no adscrita Marilén Barceló han abandonat alhora la comissió d’Economia d’aquest dimecres a la tarda. Han volgut evidenciar així el seu malestar contra el líder socialista, a qui acusen d’esquivar l’òrgan per no donar explicacions quan se li reclama que hi comparegui.

Els representants del govern de comuns i PSC han excusat Collboni explicant que ha patit una lleu indisposició que li ha obligat a tornar a casa. Per la seva banda, el PSC diu al TOT Barcelona que li grinyola l’argument que els rivals de l’executiu municipal han adduït per sortir abans d’hora de la comissió i nega que el tinent d’alcalde defugi les compareixences. En aquest sentit, els socialistes asseguren que Collboni no ha faltat més que a altres dues convocatòries de la comissió d’Economia en l’últim any, la de març i la de juny, i recalquen que així consta en les actes de les sessions.

Els integrants de l’oposició -amb l’única excepció d’ERC– s’han aixecat de la sala quan han acabat de debatre’s les proposicions i quan encara quedaven més d’una desena de punts de l’ordre del dia per discutir-se. Tot i marxar-se, la sessió ha pogut continuar perquè sis regidors sí que s’hi han quedat, quòrum suficient per seguir amb la comissió.

Abans de la plantada, els oponents del govern municipal ja havien avançat que farien patent el seu enuig amb Collboni. “Acostuma a eludir la comissió d’Economia. Els grups havien demanat que comparegués i que no tornés a defugir-la. Ha sigut la gota que ha vessat el got”, han comentat fonts de l’oposició al TOT Barcelona.

El govern ha defensat que l’absència de Collboni tenia una justificació mèdica. “Això pot passar una vegada, però el problema és que no dona la cara en la comissió i envia tècnics que no són regidors”, repliquen els rivals de l’executiu municipal.

Més notícies
Motos cremades davant els furgons dels Mossos d'Esquadra al fons, al botellot del Bogatell / ACN
Els Mossos avisen que han patit “violència inadmissible” a Barcelona
Notícia: Els Mossos avisen que han patit “violència inadmissible” a Barcelona
Comparteix
Elena i la cap policial a la capital alerten de les dificultats que els agents van fer front en els macrobotellots
L'alcaldessa Ada Colau durant un ple de l'Ajuntament / ACN
Ada Colau sobre repetir el 2023: “Encara no ho he decidit”
Notícia: Ada Colau sobre repetir el 2023: “Encara no ho he decidit”
Comparteix
"Ja valorarem amb l'organització si és pertinent o no presentar-se a un tercer mandat", assegura

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mala peça a octubre 20, 2021 | 23:02
    Mala peça octubre 20, 2021 | 23:02
    El culboni, deu haver anat al felip, deu estar cagat ... un socialista donar explicacions, on s'ha vist
  2. Icona del comentari de: avia a octubre 21, 2021 | 06:08
    avia octubre 21, 2021 | 06:08
    Cobra per la presencia o no a la comissio? cobra tant si hi va com si no? a mi com a persona que paga impostos m'interessa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa