Pisarello reconeix que l’equip municipal ha comès “molts errors”

El primer tinent d'alcalde ha criticat "les forces de dreta" per exagerar el problema de la inseguretat

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha demanat no caure en “discursos demagògics” que parlen de Barcelona com una “ciutat del caos”. Ha acusat les forces de dreta d’exagerar el problema de la inseguretat amb fins electorals. Pisarello ha reconegut que l’equip municipal ha comès “molts errors” però que n’han après. També ha acusat en una entrevista a la Cadena Ser Manuel Valls de fer demagògia quan assegura que contractarà 1.500 agents per la Guàrdia Urbana perquè “no es pot fer i caldria un canvi en el reglament”, i ha posat èmfasi en la convocatòria de contractació pública que inclou la policia local.

Tot i així, ha admès que “la percepció d’inseguretat té raons objectives” i ha reconegut que els “petits delictes” han augmentat. “Això passa a tot Catalunya, no només a Barcelona”, ha afirmat. El primer tinent d’alcalde ha manifestat que la manca d’efectius policials per combatre la inseguretat és conseqüència “de les polítiques del PP”. També ha observat que l’amenaça terrorista ha obligat els Mossos i la Guàrdia Urbana a destinar esforços a la prevenció d’atemptats.

Sobre les mesures que s’han de prendre, ha interpretat que “les forces progressistes hem de prendre nota de les preocupacions de la ciutadania”, i ha posat com exemple el reforç policial al Raval per lluitar contra els narcopisos.

Finalment, sobre la seva candidatura al parlament europeu, ha declarat que “molts dels reptes de les ciutats depenen d’Europa“, com ara “l’habitatge, els refugiats i la contractació pública”.

Nou comentari