Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Pimec i Foment consumen l’amenaça i boicotegen la trobada de la Cambra

Continua la guerra entre les patronals de Catalunya i la Cambra de Comerç de Barcelona, i aquest dijous a la tarda s’ha escenificat amb el boicot de Pimec i Foment del Treball a la reunió amb agents econòmics impulsada per l’organisme presidit per Joan Canadell per avaluar el dèficit d’infraestructures que pateix Catalunya. Les dues patronals ja havien dit que no hi anirien, en el cas de Pimec de manera explícita després d’una discussió cara a cara amb Canadell un dia que van coincidir en un acte i es va trobar en un passadís. 

De fet, Pimec i Foment del Treball estan preparant una “resposta conjunta” davant la proposta de llei de cambres presentada per les Cambres de Comerç. Consideren que “vol alterar i perjudicar la representativitat” dels agents socials catalans, en paraules del president de Pimec, Josep González.

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha reiterat que la llei “no vol envair cap mena de competència” sinó dotar de “representativitat” a aquestes corporacions en “àrees claus per a l’empresariat”.

En qualsevol cas, tant la Cambra de Comerç com aquestes patronals catalanes coincideixen en les crítiques per la manca d’inversió en infraestructures a Catalunya. L’ens cameral va xifrar en 45.000 milions d’euros la inversió necessària fins al 2030 per pal·liar el dèficit d’inversió, d’acord amb l’estudi ‘Impacte econòmic del dèficit d’inversió en infraestructures de l’Estat a Catalunya’.

Foment del Treball, per la seva banda, va xifrar en 28.000 milions d’euros el dèficit d’inversió en infraestructures durant els darrers deu anys a Catalunya i va reclamar un pacte entre administracions perquè aportin 10.000 milions d’euros, a raó de 2.000 milions anuals entre 2019 i 2023. L’objectiu és finalitzar les obres “estratègiques” licitades i encara en procés de construcció, segons va assegurar el president de la patronal, Josep Sánchez Llibre.

En la reunió d’avui de la Cambra, els assistents han acordat que elaboraran una proposta conjunta sobre com abordar el dèficit d’infraestructures a Catalunya, segons fonts coneixedores de la reunió. Aquesta ha estat la principal conclusió de la trobada celebrada aquest dijous a la tarda entre la Cambra de Comerç de Barcelona, el RACC, l’associació d’empresaris catalans FemCat, els col·legis d’economistes, camins i enginyers i el Consell de Cambres, representat pel president de la Cambra de Comerç de Reus i president de la Comissió d’infraestructures, Jordi Just. 

Més notícies

Pimec dispara contra Canadell per la llei de cambres

Notícia: Pimec dispara contra Canadell per la llei de cambres
Comparteix
El president de la patronal de la petita i mitjana empresa, Josep González, considera un "despropòsit" la proposa liderada pel president de la Cambra de Barcelona
Notícia: Pimec dispara contra Canadell per la llei de cambres - Mobile
La Llotja de Mar, seu de la Cambra de Comerç de Barcelona / Europa Press

La Cambra creu que Foment i Pimec volen tornar al ‘peix al cove’

Notícia: La Cambra creu que Foment i Pimec volen tornar al ‘peix al cove’
Comparteix
"Sànchez Llibre i Gonzàlez estan intentant ser els interlocutors del ministre Ábalos en els pròxims pressupostos", consideren fonts de la direcció de l'entitat empresarial
Notícia: La Cambra creu que Foment i Pimec volen tornar al ‘peix al cove’ - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Adéu Pimec a gener 31, 2020 | 12:38
    Adéu Pimec gener 31, 2020 | 12:38
    Com a empresari no ens representeu, a nosaltres ens representa el Sr. CANADELL.

Nou comentari

Comparteix