Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Personalitats polítiques lamenten la mort de Xavier Rubert de Ventós
  • CA

Barcelona està de dol. El filòsof, polític i escriptor barceloní Xavier Rubert de Ventós ha mort aquest dissabte amb 83 anys. La trajectòria per la qual es recorda aquest intel·lectual és molt àmplia. Tal com ha informat l’ACN, en l’àmbit de la filosofia, va ser autor d’assaigs filosòfics i va fundar el Col·legi de Filosofia, entre altres. Una de les vies a través de les quals les seves idees van arriba a la població va ser la docència, ja que va ser professor d’universitats catalanes i dels EUA. En la seva trajectòria també és clau la creació de la càtedra Barcelona-Nova York.

Això no és tot. De Ventós també va viure el món de la política quan, en els anys vuitanta, va ser disputat del Congrés al Parlament Europeu pel PSC. Anys després, va signar un manifest a favor de CDC. El 1999 va ser reconegut amb la Creu de Sant Jordi. Anys abans va ser guardonat amb premis com el Ciutat de Barcelona (1963), el Lletra d’Or (1968) i l’Anagrama d’assaig (1973). 

“Una referència de pensament”

La seva aportació intel·lectual i al món de la política han fet que diverses personalitats polítiques hagin lamentat la seva mort. Un d’ells ha estat el candidat de Junts a l’alcaldia de Barcelona, Xavier Trias. A través del seu compte de Twitter, ha dit estar “colpit pel traspàs d’en Xavier Rubert de Ventós, filòsof, polític i intel·lectual de primeríssim nivell”. A més, ha valorat la seva manera de pensar: “Una referència de pensament, rigorós, obert, i un home que generava afecte i respecte. El meu condol a la família i els amics”.

Per part seva, el candidat del PSC, Jaume Collboni, ha parlat del filòsof com “un dels referents del pensament, la reflexió i la filosofia” a Catalunya. “Molts hem llegit els seus llibres i ens hem inspirat amb el seu mestratge en moltes de les reflexions que ha fet sobre el país, la ciutat i la societat”, ha afirmat.

Una altra personalitat que ha lamentat aquesta pèrdua ha estat l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. A través del seu compte de Twitter, ha destacat que tenia un pensament “rigorós” i “crític”. També ha elogiat “el seu compromís exigent han influït en el país, l’han ajudat a avançar i a reforçar-se internament”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa