Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una enquesta del 28M assenyala el guanyador del Colau sí, Colau no
  • CA

Aquest dissabte, 28 de gener, falten exactament quatre mesos per a les pròximes eleccions municipals que decidiran qui ocuparà l’alcaldia de Barcelona durant els pròxims quatre anys. La darrera enquesta que s’ha conegut, en aquest cas elaborada per l’Institut Feedback per a El Nacional, ha anunciat que l’alcaldessa Ada Colau no estarà el capdavant de l’Ajuntament en els pròxims quatre anys. Els resultats assenyalen que les eleccions les guanyaria el candidat de Junts, Xavier Trias. L’enquesta s’ha fet a partir de 600 entrevistes de telèfon fetes entre el passat 23 de gener i el 26 de gener.

L’exalcalde es faria amb la primera posició, segons aquesta enquesta, amb 11-12 regidors, la qual cosa representa el 23,10% dels vots. El seguirien el candidat del PSC, Jaume Collboni, amb 9-1 regidors (el 19,26% dels vots), després Colau amb 8-9 regidors (16,68%) i el candidat d’ERC, Ernest Maragall, que tot i haver guanyat les eleccions el 2019 es quedaria en quarta posició amb 7-8 regidors (el 15,99% dels vots).

Les següents posicions les ocuparien el PP, que es presenta a les eleccions amb el candidat Daniel Sirera; i Vox, amb Gonzalo de Oro, que aconseguiria entrar per primer cop a l’Ajuntament. Pel que fa a Ciutadans, viuria el mateix naufragi que ha viscut en algunes comunitats autònomes de l’Estat i no arribaria al consistori. La formació taronja es presenta amb la candidata Anna Grau, que va assumir aquest rol després que Luz Guilarte dimitís a causa d’una guerra interna en el partit. Valents, la formació d’Eva Parera, tindria el mateix destí i també es quedaria fora.

Trias, el principal oponent de Colau

Per part seva, Colau es va pronunciar fa uns dies a ‘Els Matins de TV3’ sobre la candidatura de Trias. Va deixar clar que creu que és el seu principal rival. “És bo que confrontem models de ciutat. En Xavier Trias és el meu rival principal, però més ho és l’abstencionisme”, va dir i va afegir: “Xavier Trias representa un model de ciutat oposat al que nosaltres defensem. Més enllà de ser rivals i tenir grans diferències, ens hem d’esforçar en què aquesta campanya sigui constructiva, respectuosa i basada en propostes de ciutat”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Colau NO GRÀCIES a gener 28, 2023 | 18:20
    Colau NO GRÀCIES gener 28, 2023 | 18:20
    kolau NO, la pitjor alcaldessa de la història de Barcelona, no pot repetir, està deixant la ciutat, bruta, feta un nyap, un solar...
    • Icona del comentari de: Serafí Bandarra i Grataconys a gener 29, 2023 | 11:26
      Serafí Bandarra i Grataconys gener 29, 2023 | 11:26
      Ha millorat a Porcioles, que ja es dir

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa