Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Parera promet eliminar els carrils bici a les “vies ràpides” de Barcelona

La candidata de Valents a l’alcaldia de Barcelona les pròximes eleccions municipals del 28 de maig, Eva Parera, promet que si és alcaldessa “eliminarà” els carrils reservats per la circulació de bicicletes de les “vies ràpides” de la ciutat. Parera considera que carrils com el d’Aragó, el de l’avinguda de Meridiana o el de la Via Augusta són contraproduents per la ciutat. De fet, la candidata barcelonina considera que el carril bici de la Via Augusta, que va entrar en funcionament fa poc, ha convertit el carrer en “una ratera“: “Han de desaparèixer si volem recuperar una mica la mobilitat a la ciutat”, expressa.

Per la regidora i alcaldable, s’hauria de poder creuar la capital de punta a punta en mitja hora. Una realitat que Parera considera que no es dona a la ciutat: “Abans els embussos eren només en hora punta, ara hi són bona part del dia”, sentencia la candidata de Valents, que ha afegit que el carril bici de “l’artèria principal que uneix el Vallès amb Barcelona” -fent referència a la Via Augusta- és “completament innecessari”.

De fet, no només ha criticat la seva utilitat, sinó com ha arribat aquest carril a fer-se realitat. “Aquest carril s’ha posat amb un procés participatiu que és un autèntic frau com tots els que ha fet Colau”, ha dit abans de recordar que només hi van votar 1.009 veïns.

Menys carrils a la ciutat

Per a Parera, un dels punts més delicats de la nova xarxa de carrils bici és l’entrada de Barcelona pels túnels de Vallvidrera. I per aquest motiu considera que haurien de desaparèixer. Ara bé, la candidata no nega la importància de tenir una xarxa de carrils reservats per als ciclistes a la ciutat: “El carril bici ha d’existir, però la ciutat té el gran avantatge de tenir molts carrers de circulació a trenta quilòmetres hora i carrers secundaris on es pot compatibilitzar la circulació viària amb el carril bicicleta”, argumenta Parera.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FRAN BCN a maig 18, 2023 | 20:52
    FRAN BCN maig 18, 2023 | 20:52
    Per fi algú amb una mica de seny!!
  2. Icona del comentari de: Cap a casa a maig 19, 2023 | 16:15
    Cap a casa maig 19, 2023 | 16:15
    parera, ja saps que faràs, l'endemà de les eleccions. Més que res, perquè no treuràs ni un regidor. Ja no et pagarem ni els cafès

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa