Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les entitats socials critiquen que no es parli de Barcelona en les negociacions per l’alcaldia
  • CA

Les entitats socials han criticat que “en cap moment es parli de la ciutat” en les negociacions entre els partits per formar govern a Barcelona. En una roda de premsa aquest dilluns al matí, en la qual han participat les principals entitats de la ciutat, ha estat la presidenta de la Favb, Ana Menéndez, qui ha reclamat als partits en nom de totes les organitzacions socials que parlin de com solucionar els “problemes reals de les persones” en lloc de fer “partidisme” i “mercadeig” per formar govern.

Malgrat que ha evitat valorar les diferents “apostes” de govern que hi ha sobre la taula, les entitats han criticat la manca de transparència en els pactes i han reclamat que es facin públics els “termes” dels acords als quals estan arribant els partits. En nom de totes les entitats, Menéndez ha dit que qualsevol pacte de govern haurà de centrar-se en mesures que donin resposta als principals problemes de la ciutat.

Amb la voluntat de quedar al marge dels partits polítics, les entitats han remarcat que “exigiran els drets dels veïns, governi qui governi” perquè és el seu “deure”. A més, han defensat que la política es fa “cada dia” i han subratllat que les millores socials que s’han aconseguit han estat impulsades per les entitats i la ciutadania.

Habitatge, desigualtats i energia, entre els principals reptes de la ciutat 

Les principals entitats a Barcelona han instat el pròxim govern a donar solució als principals problemes de la ciutat. La portaveu d’Aliança contra la Pobresa Energètica, Maria Campuzano, ha reivindicat la necessitat de garantir l’accés universal als serveis bàsics, sigui quin sigui el nivell de renda o el règim de tinença de l’habitatge. 

Arnau Piqué, de la Xarxa per la Sobirania Energètica, ha defensat anar un pas més enllà en l’elèctrica municipal, Barcelona Energia, perquè no es quedi només en la comercialització i esdevingui un “agent de canvi per a la transició energètica” a la ciutat. Al seu torn, la portaveu d’Aigua és Vida, Míriam Planas, ha destacat la necessitat d’un govern “fort” a Barcelona que pressioni l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per remunicipalitzar l’aigua. 

Per la seva banda, la portaveu de la PAH Barcelona, Lucía Delgado, ha reclamat un pla de xoc perquè la Mesa d’Emergència quedi a zero persones a l’espera d’un habitatge i que es compleixi la llei 24/2015, mentre que Alexandra Francès, del Sindicat de Llogateres, ha defensat la regulació dels preus del lloguer com a “mesura imprescindible” per al pròxim mandat, així com l’augment del parc públic d’habitatge

Més notícies
Laia Bonet i Jaume Collboni / S.B.
Collboni avisa que PSC i comuns haurien de tenir els mateixos regidors en un hipotètic govern
Notícia: Collboni avisa que PSC i comuns haurien de tenir els mateixos regidors en un hipotètic govern
Comparteix
Recorda que els socialistes han guanyat quatre representants respecte a 2015
Colau, sobre la investidura: “Els vots que vinguin, benvinguts seran”
Notícia: Colau, sobre la investidura: “Els vots que vinguin, benvinguts seran”
Comparteix
Ha descartat governar en solitari amb 10 regidors "perquè no es pot governar bé"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa