Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’oposició, contra el balanç econòmic de Barcelona de Colau i Collboni

L’oposició en bloc ha retret aquest dijous el balanç econòmic de Barcelona que ha fet l’Ajuntament de Barcelona. ERC ha criticat al govern municipal que només parlin de recuperació i no de canvi de model productiu. En aquest sentit, han assenyalat una manca “d’anàlisi crítica”.

Durant la primera sessió de la comissió no permanent d’estudi sobre la reactivació econòmica de Barcelona, constituïda a proposta de Ciutadans, la regidora de Comerç, Mercats, Règim Interior i Hisenda, Montserrat Ballarín, ha volgut destacar que fa set mesos que l’atur a la ciutat va a la baixa i que la xifra se situa al mateix nivell que a l’estiu del 2019, abans de l’esclat de la pandèmia del coronavirus.

Ballarín també ha remarcat que des del 2020 el consistori ha dedicat 360 milions d’euros a mesures per fer front a la crisi, que han arribat a 135.000 persones i 30.000 empreses. “Veiem que aquesta feina ha donat molt bons resultats”, ha assegurat. “És un excel·lent informe de què s’ha fet”, ha defensat el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni.

La implementació d’un salari mínim propi per la capital catalana, l’impuls de l’energia verda, una taxa al gegant empresarial Amazon i la reobertura de locals comercials han estat algunes de les mesures que han proposat des del grup municipal d’Esquerra Republicana a l’executiu presidit per l’alcaldessa Ada Colau.

Junts ha assegurat que les previsions de l’Ajuntament són massa optimistes. “És un informe francament molt poc prudent, des del punt de vista del que hem de fer, no ha acabat la crisi i estem donant les coses per acabades amb un grau de satisfacció que no té cabuda i que em sembla una exageració”, ha dit el regidor Ferran Mascarell.

La situació “continua sent greu”, ha sostingut Luz Guilarte, de Ciutadans. Josep Bou, regidor del PP, ha afirmat que “és l’hora de fer en comptes de fer veure que es fa“. Des de Barcelona pel Canvi han demanat més crítica a l’executiu municipal.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FRAN BCN a novembre 12, 2021 | 10:29
    FRAN BCN novembre 12, 2021 | 10:29
    L'equip Colau-Collboni són els grans culpables del caos i decadència de BCN, però ERC en part també per.recolzar i proposar frikades què només.són despeses inútils..

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa