Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’oposició veu els mals resultats del baròmetre com l’auguri d’un canvi polític
  • CA

L’oposició ha sucat pa amb els resultats del baròmetre semestral de l’Ajuntament de Barcelona, que s’ha presentat aquest dijous i que revela un empitjorament de la percepció ciutadana sobre el govern d’Ada Colau. PDeCAT, PSC, Cs i PP critiquen amb duresa que la inseguretat hagi escalat en només sis mesos fins a la primera posició del rànquing de problemes de la ciutat i ho atribueixen directament a gestió municipal dels narcopisos, els furts i en general la seguretat a l’espai públic.

“Demostra que les coses a Barcelona no funcionen, quasi el 60% considera que Barcelona ha empitjorat l’últim any, un autèntic rècord històric”, ha valorat Xavier Trias (PDeCAT). “Els resultats de l’últim baròmetre del mandat són absolutament demolidors per l’alcaldessa i el seu equip i anticipen de manera molt clara la voluntat de canvi de govern que tenen la majoria de ciutadans de Barcelona i que es concretarà a les eleccions del mes de maig”, ha subratllat l’exalcalde.

“És el preludi del canvi polític que ve a Barcelona, mai un govern municipal havia registrat tant rebuig en tota la seqüència històrica del baròmetre barceloní”, ha sentenciat Jaume Collboni (PSC). Li ha retret a Barcelona en Comú que es presentés a les eleccions de 2015 com a solució de l’accés a l’habitatge quan aquest baròmetre, segons ell, demostra que en exercir com a govern “han suspès en matèria d’habitatge”. Ha acusat Ada Colau d’estar “més pendent de la política i dels independentistes que dels barcelonins i els seus problemes” i al tinent d’alcaldia Gerardo Pisarello de no “viure la realitat” i desconèixer el “clima d’inseguretat” que hi ha a la ciutat. 

“Es constata el fracàs de la gestió d’Ada Colau, és una reprovació total”, ha considerat Carina Mejías (Cs). La cap del grup municipal taronja ha considerat que l’ascens de la inseguretat en el rànquing “deixa en molt mal lloc” a l’alcaldessa de forma directa, perquè és qui té les competències en seguretat dins l’equip de govern, i ha defensat que per això s’hauria de replantejar presentar-se a les eleccions per revalidar l’alcaldia. Javier Mulleras (PP) ha atribuït a la “inacció” de l’alcaldessa que la preocupació per la inseguretat s’hagi multiplicat per cinc en només un any “passant del 4% al 21% actual”, mentre “un de cada quatre barcelonins reconeix haver estat víctima d’un delicte”. “Colau suspèn l’examen final del seu mandat”, ha sentenciat.

 

Més notícies
La inseguretat ja és la primera preocupació dels barcelonins
Notícia: La inseguretat ja és la primera preocupació dels barcelonins
Comparteix
L'enquesta que fa l'Ajuntament dos cops l'any mostra un empat entre la ciutadania que aprova i suspèn al govern d'Ada Colau

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa